banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Kur’an Aşıkları istişare toplantısında biraraya geldiler

      Sonra Dernek genel başkanı Fethi KÜÇÜKyaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacını ve şimdiye kadar yapılan ve yapmayı tasarladığı faaliyetleri anlattı.Konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “ (KA-DER); Kur’an eksenli, sosyal içerikli bir dernektir.
        Derneğimizin ana sloganı olan bu cümleyi iki başlık altında izaha çalışalım.
       a)- İslamı önce kendi nefsimizde yaşamalıyız, sonra da insanların hidayeti için çaba sarfetmeliyiz. Rasulullah bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyorlar:
      “(Ya Ali)! Allah’a yemin ederim ki Allah’ın senin sayende bir tek kişiye hidayet vermesi sana, senin birçok kırmızı develerin olmasından (senin de onları yoksullara tasadduk etmenden) daha hayırlıdır.”
                (Buhari Tecrid-i Sarih, HNO,1236, Müslim, Fedaili’s-Sahabe, HNO,2406, Ebu Davud, İlim, HNO,3661)
         Dernek genel başkanı Fethi Küçük konuşmasını şöyle sürdürdü:
        “60 yaşından sonraki ömür; 90 dakikalık bir futbol maçından sonra hakemin verdiği uzatmalara benzer. Bu uzatmaları oynayan oyuncu seyircilere sataşarak veya hakeme kızarak zaman kaybetmez, bilakis verilen zamanı değerlendirmek ve takımını galip duruma getirmek için son surat koşturur. Çünkü verilen dakikalar sayılıdır ve çabuk geçer. Bizler de Kur’an ilminin yayılması ve insanların hidayete ermesi için gecemizi gündüzümüze katıp var gücümüzle çalışmalıyız.
          b)- İhtiyaç sahibi ailelere yönelik faaliyetler:
       Bu konuda da Peygamberimizin şu hadis-i şerifini ilke edindik.
       Ebu Hureyre (r.a)’den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasulullah (s.a.v) şöyle buyuruyorlar:
         “Dul kadınların ve bir günlük geçimleri olmayan fakirlerin nafakalarını temin etmek için çaba sarfeden Müslüman, Allah yolunda savaşan mücahid gibidir, yahut gevşemeden, usanmadan gece namazı kılan ve ara vermeyerek nafile oruç tutan kimse gibidir. Yani gece kaim, gündüz saim olan kişi gibidir.”  
        (Müslim, Zühd, HNO,2982)
         Derneğimizde görev alan kardeşlerimizin yegane amacı Rabbimizin rızasına kavuşup Firdevs cennetine girmektir. Bu niyetle KA-DER isimli derneğimizi kurduk. Allah’ın yardımı ve sizin desteğinizle koşturuyoruz.
        (KA-DER)’i kaderimize yazan Allah’a hamdolsun. Ne kadar şükretsek azdır.”dedi     
       Yıl içinde yapılan etkinlikleri içeren bir slayt gösterisinden sonra öğrencilik yıllarında burs alan ve şu anda aidat veren Bedir DENİZ isimli öğretmen üyelere bir teşekkür konuşması yaptı. İsmail DÖRTKARDEŞ isimli dernek üyesinin selamlama konuşmasının ardından derneğin erkek ilahi grubu sevilen ilahilerle programa renk kattı. Dilek ve temennilerden sonra program, yapılan ikram ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.