banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

“Kültür köprüsü” Projesinde Urfa 1. oldu

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Kültür Köprüsü”Projesi kapsamında Tokat’ta düzenlenen şiir ve türkü yarışmasında Şanlıurfa Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalan Mehmet Burak Akyüz birinci oldu.
Tokat’ta “Kültür Köprüsü” projesi kapsamında yapılan şiir ve türkü yarışmasının finalinde “Urfalıyım Ezelden” türküsü ile 13 yaşındaki Mehmet Burak Akyüz birinci oldu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kuruluşlar da koruma ve bakım altında bulunan 13-18 yaş grubundaki çocuklar arasında kardeşliği sağlamak, kaynaşmayı tesis etmek, zengin bir kültüre sahip olan ülkemizin kültürünü, değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak, yöresel kültür özelliklerimizin ve kültür çeşitliliğimizin çocuklarımız arasında karşılıklı paylaşımında bulunmak amacıyla Tokat’ta düzenlenen “Kültür Köprüsü” projesi yarışmasında Mehmet Burak Akyüz birinci oldu.
7 bölgeden 44 şehir içinden finale katılmaya hak kazanan şehirler finaller öncesi Cumhuriyet Meydanında katıldıkları şehirlerin standlarını açarak şehirlerinin kültürünü tanıtarak ve yine stand alanında yarıştılar.
Akyüz’ün birinci olmasını değerlendiren Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ”Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’yı Tokat’ta tanıtma fırsatı bulduk. Çocuğumuz Mehmet Burak Akyüz’ün birinci olması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Esas amacımız birlikte olmak, beraber olmak, kültürler arasının burada kaynaşmasıdır. Türk kültürü ahlaki ve ailevi değerlere dayanıyor. Şiir ve türkü kültürü de kültür ağacından bir meyve olarak görüyoruz. Bu meyvenin sağlam olabilmesi için şiir ve türkü kültürünün de geleneksel yapımız ile devam edebilmesi için aile kültürünün de aynı şekilde bozulmadan geleneksel yapısıyla devam etmesi gerekiyor” dedi.
Yarışmada gösterdiği yüksek performansla arkadaşlarını ve hocalarını sevince boğan Akyüz, vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz tarafından makamına kabul edildi. Başarın sadece Tokat’la sınırlı kalmasın diyen Vali Yılmaz, “ bir yeteneğin var. Bu yeteneğini en üst seviyelere kadar çıkar. Bu başarının yanında eğitiminde de geri kalma. Yarışmada gösterdiğin başarından dolayı seni tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.