banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kudüs Annelerinin, Kudüs için II. Abdülhamid vurgusu

Şanlıurfa’da 7. Haftasına giren Kudüs Anneleri ve Kudüs Anne Adayların eylemleri bugün de devam etti. Kudüs Anneler Platformu adına Şanlıurfa Dergâh Camii avlusunda toplanan anneler, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya sahip çıkan Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı anarak başladılar.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI:

“Kudüs’ü düşünme saatinizde boynunuzu içinize çeker, bir dere kenarındaki yeni düşünmeye uğraşan bir köylünün alçak gönüllü saflığını yüreğinizde duymaya çalışarak, Süleymaniye Camiine bakakalırsınız.” Sizleri yeni bir bilinç, inanç ve kökleri Asr-ı Saadete kadar uzanan devrimci bir duruşla, Kudüs’ü düşünme saatine davet ediyorum. Bugün yedincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Bugün Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın Hakk’a yürüyüşünün 100.Sene-i devriyesi olması hasebiyle bizim için daha bir anlamlı olmuştur. Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın davası ve emaneti olan Kudüs, Mescidi Aksa’ya en az onun kadar sahip çıkmayı kendimize vazife edinmemiz gerektiğini yineliyoruz. Devleti Aliyye’nin ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiği süreçlerde yahudilerin önderi, Siyonizmin kurucusu olan Theodor Herzl, Filistin’in kendilerine satılması halinde devletin bütün borçlarının kapatılacağını söylemiştir. Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han kendisine tarihe geçen şu sözlerle cevap vermiştir; “Bir karış dahi olsa Vatan toprağını satmam, zira bu Vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!” diyerek reddetmiştir. Aynı şekilde Jön Türklerin tanınmış isimlerinden olan yahudi asıllı Milletvekili de olan Emanuel Karasu, Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın huzuruna çıkarak, Filistin’de yahudiler için toprak satın almak istemiştir. Ama sözünü daha bitiremeden “Defol, ey sefil” cevabını almıştır. Filistin’i, Kudüs’ü savunduğu ve koruduğu için yahudi mason localarının içeride ki hainler eliyle tahtından indirdiği Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı bugün bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle anıyoruz. Üstad Necip Fazıl’ın da söylediği gibi “Abdülhamid’i anlamak, herşeyi anlamak olacaktır” sözünü hatırlamalıyız. İndirilmesi için uğraşanlardan Rıza Tevfik Bölükbaşı tarafından Sultan Abdülhamid Han’ın Ruhaniyetinden İstimdat adlı eserinden de anlaşılacağı gibi kıymeti sonradan anlaşılan Sultan’ın bir asır önce bugünleri görerek tedbirler aldığını ve yönettiğini hatırlamalıyız. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’danTel Aviv’e haykırıyoruz.Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım! Allah’ın Selamı, Bereketi ve Rahmeti Üzerimize Olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.