banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Köyde Sinema Keyfi!


Okulların açılmasıyla birlikte “Gezici Sinema“ aracıyla köy köy dolaşan ŞURKAV, Şanlıurfa merkeze bağlı köylerdeki eğitim ve öğretimlerine devam eden ve hayatlarında bir kere bile sinemaya gitmeyen çocuklara ulaşarak sinema keyfini yaşatıyor. Şimdiye kadar yaklaşık yüze yakın köyü gezen ve çocukları sinema ile buluşturan ŞURKAV’ın son durağı yoğun tipi ve kar yağışına rağmen merkeze bağlı 50 km uzaklıktaki Horoz köyü oldu.
Köy okuluna giren gezici sinema aracını gören çocuklar adeta sevgi yumağı oluşturdular. Kar kış demeden çocuklara ulaşarak sinema keyfi yaşatan ŞURKAV, çocuklara milli mücadele döneminin en iyi şekilde anlatıldığı “Çanakkale 1915” filmini izlettiler. Yaklaşık iki yüz çocuğun büyük ilgiyle izlediği filmde zaman zaman çocukların duygulandığı gözlendi. Okul müdürü Fehmi Atlı ve öğretmenlerinde izlediği filmin sonunda duygularını anlatan öğrenciler “Hayatımızda ilk kez sinema keyfini yaşadık. Zaten köyümüz şehirden oldukça uzak bu filmi izlerken atalarımızın bizlere ne zorluklarla bir vatan bıraktığını anladık. Bize bu duygu yaşatan ve bu imkânı sağlayan ŞURKAV yetkililerine teşekkür ediyor, bu çalışmanın devam etmesini istiyoruz” dediler.
Okul müdürü Fehmi Atlı ise;“Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına ŞURKAV yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi. ŞURKAV’ın Gezici Sinema aracı eğitim öğretim yılı boyunca köylerdeki çocuklara ulaşarak sinema keyfini yaşatmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.