banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kopya skandalı KAFES'e girdi

Savcılık, KPSS ve ÖSYM’nin yaptığı diğer sınavlardaki Ergenekon bağlantısını mercek altına aldı. Kafes belgelerinde ismi geçenler de soruşturuluyor

KPSS’de yaşanan kopya skandalında Ergenekon izine rastlandı. Soruşturmada, ÖSYM’de teknik takip altına alınan kişilerin isimlerinin Kafes Eylem Planı belgeleri içinde adı geçen isimler olduğu ortaya çıktı. İsmi geçen ve ÖSYM’nin bilgi işlem müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulunan S.Ö., N.A., H.Y. ve M.T.’nin bilgisayarları incelemeye alındı. Bu isimlerin soruların hazırlandığı Test Geliştirme ve Araştırma bölümüne hakim isimler olduğu, güvenlik duvarlarını rahatlıkla aşabilen isimler olduğu belirtildi.

TALİMAT CD’LERE YÜKLENMİŞ

Özellikle H.Y.’nin ÖSYM’deki veri tabanına erişme ve değişikliği yapma yetkisi olan iki kişiden biri olduğu ifade ediliyor. 4 isim malvarlıkları incelenen ÖSYM çalışanları arasında da yer alıyor. Kafes Eylem Planı belgeleri arasında yakalanan şifrelenmiş CD’ler içindeki talimatların belirtildiği belgelerde; görevleri belirtilmeden 4 isim yan yana yazılmış ve bu kişilerden ‘projeler hakkında rapor’ isteniyordu.

‘Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliriz’

Geçen yıl, Ergenekon sanığı Levent Bektaş’ın ofisinde ele geçirilen ‘Kafes Eylem Planı’ndaki belgeler, üniversite ve memurluk başta olmak üzere önemli sınavlar yapan ÖSYM’ye sızıldığının işaretlerini vermişti. Kafes belgelerinde 4 ismin yanında ise daha da dikkat çeken şu cümle yer alıyor: “Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliyoruz?”

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.