banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Kızıltepe'de üretilen gümüş telkâriler yurt dışına ihraç ediliyor

Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan gümüş telkâri kursunda öğrencilerin el emeği göz nuru ürünler, sipariş üzerine yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

İki hafta önce ilk defa İngiltere’den sosyal medya üzerinden bin 500 TL değerinde ürün sipariş edilince, kurs öğrencileri hummalı bir çalışma içerisine girdi. Bu vesileyle meslek öğrenen öğrenciler de ailelerine maddi katkı sağlıyor.

Kursiyerlerin hem meslek edindiği hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, “İlimizde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden birisi olan gümüş telkâri kursunu Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi olarak açmış bulunmaktayız. Şu anda kursumuzda 12 kursiyerimiz katılmaktadır. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrenmektedir hem de ailelerin bütçesine katkı sunmaktadırlar. Kursiyerlerimiz, üretmiş oldukları ürünleri yurt içi ve yurt dışında sosyal medya üzerinden satıp kendilerine gelir elde etmektedirler.” dedi.

Yurt dışında sosyal medya üzerinden sipariş aldıklarını belirten Kurs Hocası Sedat Acay, “Halk Eğitim Merkezinde gümüş kursu öğretmenliğini yapıyorum. Yaklaşık 5 seneyi doldurduk ve şu anda 12 kursiyerimiz var. Burada unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını hem ileriye taşıyabilmek, hem de insanların burda meslek edinmeye yöneltebilmektir. Burada ürettiğimiz ürünleri kendi atölyemizde satışa sunmaktayız. Sosyal medya üzerinden hem yurt içi hem de dışında satışa sunulmaktadır. İki hafta önce İngiltere’den sosyal medya üzerinden bin 500 TL değerinde gümüş istendi sipariş aldık. Şu an siparişleri yapmaya başlamış bulunmaktayız. İnşallah bu hafta içerisinde ürünlerini kendilerine göndereceğiz.” diye belirtti.

Yurt içinde de birçok ilden sipariş aldıklarını sözlerine ekleyen kurs hocası Acay, “Yurt içinde ise genel itibariyle yapılan fuarlara katılıyoruz. Mardin tanıtım günlerine de kurumumuz bünyesinde katılıyoruz. Özel fuarlar olduğu zaman kendi imkânlarımız ile gidebiliyoruz. Onun dışında Mardin’in tarihi ve turistik bir yer olmasından haliyle telkâri yöreye ait olduğu için çoğu mağazaya da veriyoruz. Mersin Antalya ve Ankara’da sabit müşterilerimiz var onlarla sürekli iletişim halindeyiz yaptığımız ürünleri isteyenler oluyor.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.