banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

KIZ ÇOCUKLARININ OKULLULAŞMASI ARTACAK


%100 OKUYAN ÜRETEN TÜRKİYE sloganıyla yola çıkan proje, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül,Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katkı sağladığı ve  yer aldıkları spot filmler sunularak tanıtıldı..
2023’te dünyanın 10 büyük ekonomisi içine girmeyi hedefleyen,yaşam ve mesleki becerisi artırılan gençlerin ,özellikle kadınların istihdama erişimini sağlamak için çalışan,tüm gücünü ve birikimini kullanarak Türkiye’yi 2023’e hazırlayan hükümetimiz bu projeyi özellikle 8 mart gününde tanıtarak kadının toplumumuzdaki önemine de dikkat çekmektedir.
BAKAN DİNÇER: "ORTAÖĞRETİMDE NET OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 69"

Ortaöğretimde net okullaşma oranının, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle yüzde 69,33 olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,konuşmasına şöyle devam etti: "2011-2012 öğretim yılında ortaöğretimde bulunan 4 milyon 756 bin 286 öğrencinin 2 milyon 229 bin 730'unu kız öğrenciler oluşturmaktadır. Binlerce kız çocuğunun ilköğretimden sonra eğitim hayatından ayrılması, hem gençlerimiz adına, hem de ülkemiz adına çok büyük bir kayıptır. Dolayısıyla kız çocuklarının ortaöğretime erişimleri konusunda şartlı nakit transferi, ücretsiz taşıma, kız öğrenci pansiyonlarının kapasite ve sayılarının arttırılması, aile eğitimi gibi sayısız çalışma ile bu alanı destekliyoruz. Son yıllarda kız teknik ve meslek liselerine kayıt yaptıran öğrenci sayımızdaki anlamlı artışlar; artık kız çocuklarının eğitimi ve meslek edinmesinin önemine ilişkin toplumda da bir bilincin oluştuğunu göstermektedir. Hem bu bilinci güçlendirmek, hem de farkındalığın düşük olduğu bölgelere daha fazla eğilerek özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasını sağlamak üzere yeni ve güçlü bir adım atıyoruz."

DİLE GETİRİLEN KAYGILAR MESNETSİZ İDDİALAR

Kız çocuklarının okullaşmasına verdikleri önemi yineleyen Dinçer, "Dolayısıyla son dönemlerde bu hususta dile getirilen kaygıların ve eleştirilerin mesnetsiz iddialar olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Hükümetimizin bütün gayreti, başta kız çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirmek yolunda yoğunlaşmıştır. Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi de bunlardan biridir." diye belirtti.

İL MÜDÜRÜ PALA: URFA’DA KIZLARIN OKULLULAŞMASI İÇİN BÜTÜN ENERJİMİZİ HARCAYACAĞIZ:
Toplantıdan sonra görüşlerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Ahmet Pala, “”Şanlıurfa’da  ilk yapacağımız çalışmalardan biri kızlarımızın okullulaşmasını artırmaktır.Başta Valiliğimizin öncülüğünde yapılacak eylem planında, hedeflenen kızlara,ailelere ulaşarak yine bunun yanında okula devamı sağlamak,okul terklerini azaltmak,rehberlik ve danışma  hizmetlerinin niteliğini arttırmak gibi çalışmalarımıza yer vereceğiz. 18 ilin yer aldığı bu proje ofisinin ilimizde kurulması da ayrı bir güzelliktir ve bizim için büyük bir  avantajdır.İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü  personellerinden Mustafa Gümüş ve Yasin Yaşuk’la birlikte,idarecilerimizin,öğretmenlerimizin,ebeveynlerimizin katkılarıyla ve fedakarlıklarıyla hedeflenen sayıya ulaşacağımıza inanıyoruz,dedi.

PROJEYE DESTEK OLMAYA BEKLİYORUZ:
Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşması Projesi bölge koordinatörleri Mustafa Gümüş ve Yasin Yaşuk ise: “Bu projenin hedefi ,başta kız çocukları olmak üzere okullulaşma oranının artırılması ,eğitim kalitesinin yükseltilmesi,eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi yoluyla ,insan kaynağına yapılan yatırımın artırılması olarak belirlenmiş olup,  bu yolda herkesi yani  karar vericileri,yerel yöneticileri,öğretmenleri,kanaat önderlerini,STK temsilcilerini anne-babaları ve diğer profesyonelleri destek olmaya bekliyoruz,dediler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.