banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Kitap kurdu kızlara altın hediye

En çok kitap okuyan öğrenciler ve sınav sonucunda dereceye giren Ayşe Buharlı ’ya Yarım Altın, Fatma Atlı ’ya Çeyrek Altın, Büşra Uzun’a 100 TL para ödülü verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin odasında yapılan ödül törenine Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut ile öğrenciler katıldı.

Bu kitap okuma yarışması hakkında açıklama yapan Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut, “Ufkumuzu ve dünyamızı genişleten kitaplarla ilgili aktiviteleri her yıl düzenlemekteyiz. Bu yıl da öğretmen arkadaşlarımızla birlikte en çok okuyan kızımıza ödül vererek okuma kampanyasını başlattık. Umarım öğrencilerimizin dikkat çektiği bu noktaya tüm halkımız rağbet gösterir. Okuma alışkanlığını her tarafa yayar. Okuyan toplum, gelişen toplum demektir. Diyerek okumanın önemine dikkat çekti.

Misafirleri dinledikten sonra ve ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Kitap okumak dünyanın en asil işidir. En güzel işidir. Kitap gerçekten farklı bir dünyadır, Kitabı hayatımızın bir parçası haline getirdiğimiz zaman istenilen noktaya gelmiş oluruz. Gezip göremeyeceğimiz, gidemeyeceğimiz hiçbir şekilde ulaşamayacağımız ortama kitap sayesinde ulaşabiliyoruz. Görebiliyoruz, okuyabiliyoruz veya hissedebiliyoruz. Kitap bu anlamda büyük zenginliktir, büyük bir kaynaktır. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Ben tekrar tebrik ediyorum sizleri ve başarılarınız devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.