banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Kısa Temsil Yarışması Finali Yapılacak

Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Kısa Temsil Yarışmasının hedef kitlesi İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileridir.

Dört yıldır Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Kısa Temsil Yarışması 2010 yılından itibaren SODES kapsamında finanse edilmektedir. Proje sonunda başarılı oyunculara ve oyunlara ödül verilmektedir. Yüzlerce öğrencinin sahneye çıkacağı tiyatro etkinlikleri ile öğrencilere etkili öğrenme ortamları sağlanacaktır.

Çocukların farklı öğrenme ortamlarında aktif öğrenme yöntemleri ile üst düzey öğrenim becerileri kazanmaları sağlanacaktır. Çocuklar tiyatro yaparken ve izlerken etkili bir öğrenme ortamına sahip olmaktadırlar. Çünkü tiyatro çocuklara yaşama sanatını öğretir. Çocuklar tiyatroyu izlerken gözlem yoluyla öğrenirler, oyun kahramanlarıyla kendini özdeşleştirerek farklı davranış kalıpları edinir. Tiyatro çocuğun zihinsel gelişimi için de önemlidir. Aynı zamanda çocukların duygusal gerginlikten kurtulmasına, iç çatışmalarına ve bireysel sorunlara çözüm bulmasına da yardımcı olur. Son yıllarda tiyatro psikoloji de ve pedagojide destekleyici bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Projemizin amacı hedef kitlemiz olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin tiyatro sanatını yaparak, tiyatronun sanat ve eğitici yönünü çocukların dünyasına yansıtmaktır. Her yıl yüzlerce öğrencinin tiyatroda rol aldığı ve binlerce öğrencinin izleyici olduğu Kısa Temsil Yarışması Projesi ile etkili öğrenme ortamları sağlanırken, çocukların üst düzey öğrenim becerileri kazanmaları sağlanacaktır.

Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Kısa Temsil Yarışması projesinin bütçesi 60 875 TL’dir. 

2011-2012 Eğitim yılında yapılan etkinliklere 42 eğitim kurumu katılmıştır.
Finalde Yarışacak Okullar ise;

1-Suruç Atatürk İlköğretim Okulu ( Özel Gösteri)
2- Merkez Koç ilköğretim Okulu
3-Osman Ertörer ilköğretim Okulu
4- Mehmet Akif İNAN ilköğretim Okulu
5-Gazi Lisesi
6-Siverek Telekom Lisesi
7-Şanlıurfa Kız Lisesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.