banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Kırık karne kırık kalpler oluşturmasın

Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Zafer Kurt, yarı yıl tatili ile ilgili öğrenci ve velilere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Karne notları ne olursa olsun öncelikle bütün öğrencileri sabırla okula devam etmelerinden dolayı tebrik etmek gerekiyor. Karne değerlendirmesi yapılırken öncelikle çocuklarımızın olumlu davranışlarına vurgu yapılarak başlanmalıdır. Karne değerlendirmesine kırık notlardan değil iyi notlardan başlanmalıdır. Karnedeki durumla ilgili bir görüş alışverişi yapılmalı, eksik taraflar varsa onunla ilgili bir planlama yapılarak bu doğrultudan hareket edilmelidir. Karne değerlendirmesi hesaba çekme ve sorgulamaya dönüşmemelidir.. Çocuklarımıza karşı kesinlikle psikolojik ve fiziksel şiddet uygulanmamalıdır. Kırık notlara karşı velilerimiz çocuklarına yol gösterici ve yüreklendirici ifadeler kullanmalı. Bunun yanında tatil sportif aktivitelerde bulunarak, kitap okuyarak ve yakın akraba ve dostlar ziyaret edilerek geçirilebilir.

Tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da vakit ayırmaları gerektiğini vurgulayan Zafer Kurt “Öğrenme kayıplarına engel olunmalıdır. Böylece hem başarısızlığın önüne geçilmiş olur, hem de öğrencilerimiz dinlenme fırsatı bulmuş olur. Bu konuda iyi hazırlanmış tatil kitapları ve yardımcı kitaplar yararlı olur. Ayrıca bilgisayar ve televizyon seyretme konusunda veliler ve öğrenciler, öğretmenlerin tavsiyelerine uymalıdır. Televizyon ve bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman harcamak, çocukların beden ve ruh sağlıklarını olumsuz etkiler” ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.