banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Kimse Yok Mu, Umut Armağanları etkinliği

3. UMUT ARMAĞANLARI YARIŞMASI TÜRKİYE ELEMELERİ SONUÇLANDI

 

Kimse Yok Mu Derneği’nin çocuk kulübü Kumbara Kardeş Kulübü 3. Umut Armağanları Yarışması’nı sonuçlandırdı. Çocukların el emekleriyle yaptıkları oyuncakları yoksul çocuklara armağan etmelerine vesile olmayı amaçlayan yarışmanın birincileri zorlu bir jüri elemesiyle gerçekleştirildi.

 

“Umut Armağanları” nedir?

 

Umut Armağanları Yarışması, çocukları yoksul çocuklar için armağanlar yapıp bir de umut mektubu yazmaya teşvik eden bir “oyuncak tasarım” yarışması. Yarışma iki yıldır sonuçları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında açıklanacak şekil de gerçekleştiriliyor. İlköğretim çağındaki bütün çocuklara açık olan yarışmanın ödül töreni bu yıl 17 Nisana Pazar günü haliç kongre merkezinde gerçekleştirilecek.

 

En iyi oyuncağı işin ehilleri seçti

 

3. Umut Armağanları Yarışması’nın jürisinde çocuk eğitimi konusundaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen, TRT Çocuk Kanalı Genel Yayın Koordinatörü Can Soysal, Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, Uzman Psikolog Ferhat Çelik ve ünlü çizer Dağıstan Çetinkaya ve ünlü sanatçı Filiz Taçbaş vardı. Kimse yok mu derneğinin 22 şubesin de  ilk 10’a giren yaklaşık 450 oyuncak  genel merkeze ulaştırıldı. istanbulda gerçekleşen Türkiye elemelerinin elektronik oylamayla 4 saat süren seçmelerinde jüri üyeleri birbirinden güzel ,farklı oyuncakları seçmekte zorlandı ve en iyisine karar vermekte soğuk  ter döktüler.

 

Yarışmanın birincileri: Sakarya,İzmir,Antalya’dan

 

Oyuncakları puanlarken en çok oyuncağın özgün ve yetenek ürünü olmasını dikkate alan jüri üyeleri, çeşitli atık malzemelerden yapılmış kreatif oyuncakları tercih etti. Çocukların hayal gücünü yansıttığına inandıkları oyuncakları öncelikli tercih eden jüri üyeleri, emek mahsulü işlere yüksek puan vermeye çalıştı. Yarışmada A grubunda (6.-7.-8. Sınıflar) birinciliği Sakarya alırken, B grubunda (3.-4.-5. Sınıflar)  İzmir’den, C (ana sınıf)grubunun birincisi ise Antalya’dan oldu.

 

Büyük ödüller 17 Nisan’da sahiplerini buluyor

 

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri 17 Nisan 2011 Pazar günü İstanbul da haliç kongre merkezindeki törende ödüllerini alacak. Altın sponsor olan Zambak Yayınları,Gümüş sponsorları Dumankaya,Bank Asya,Eloysis ve Hediye sponsoru olarak ta Exa, Enox, Kim ,Koyuncu,Caillou,Güven yayınları gibi sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilen Umut Armağanları Yarışmasında 6.-7.-8. Sınıflar kategorisindeki ve 3.-4.-5. Sınıflar kategorisindeki birincilerini 3000 TL’lik eğitim bursu,giyim çeki ve yurtdışına yardım gezisi bekliyor. İkinciler 2500 TL’lik eğitim bursu, giyim çeki ile yurt dışı yardım gezisi, üçüncüleri de 2000 TL’lik eğitim bursu, giyim çeki ve yurt dışı yardım gezisi bekliyor. Anasınıfı, 1. Ve 2. Sınıflar kategorisindeki miniklerin büyük ödülü ise 1500 TL eğitim bursu, giyim çeki, yurt dışı yardım gezisi. Aynı grubun ikincilik ödülü 1000 TL eğitim bursu, giyim çeki, yurt dışı yardım gezisi iken üçüncülük ödülü ise 500 TL’lik eğitim bursu, giyim çeki ve yurt dışı yardım gezisi ayrıca Her grupta ilk 10’a girenlere sürpriz hediyeler bekliyor.

 

 

 

Anadolu Çocukları ve Yurtdışındaki Yetimler Gülecek

 

Yarışmaya katılan oyuncaklar Kimse Yok Mu Derneği tarafından Anadolu’nun yoksul köylerindeki okullara götürülerek çocuklara armağan edilecek. Okullara, çocuklar için hazırlanmış giyim ve kırtasiye yardımı paketleriyle birlikte gidilecek. Ayrıca Umut Armağanları’nın götürüldüğü yerlerde tespit edilen yoksul ailelere de yardım yapılabilecek. Ayrıca yarışmanın birincileri yaptıkları oyuncakları yurtdışında yetim çocukların yaşadığı bir yetimhaneye götürerek bizzat kendileri yetim çocuklara teslim edecek.

 

 

 

17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezinde Ödül töreni ve çocuk şenliği var!

 

17 Nisan 2011 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde çocukları birbirinden güzel sürprizler bekliyor.  Ayrıca birbirinden güzel oyuncakların ve umut mektuplarının sergileneceği Haliç Kongre Merkezin de hem çocukları, hem de çocukların hayal gücünün sınırlarını merak eden büyükleri bekliyor olacak.  17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezindeki programa katılım ücretsiz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.