banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kickboks vesilesiyle gençler namaza başlıyor

Gençler Bursa’da sportif faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Bu sporların başında ise savunma sporları olan Kickboks, Wushu, ve Kungfu geliyor.

Bursa Kardeşler ve Yeşilova Spor Kulübü Başkanı, Milli Takım Antrenörü ve Wushu İl Temsilcisi olan  Korkmaz yaptıkları sporlarla ile ilgili İlke Haber Ajansı’na(İLKHA) açıklamalarda bulundu. Korkmaz yaptığı açıklamada yaklaşık 20 yıldır Bursa’da ve Türkiye’de hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

Bursa’da kickboks antrenörlüğü yapan Ayhan Korkmaz,  spor çalışmaları vesilesiyle onlarca gencin maneviyatının geliştiğini ve namaza başladıklarını söyledi.

Kickboks, Wushu, Kungfu, milli takım antrenörü ve Wushu il temsilcisi olan  Korkmaz, yaptıkları sporlara gençlerin yoğun rağbet gösterdiğini ve bu sporlar vesilesiyle onlarca gencin kötü alışkanlıklardan kurtulup namaza başladığını, ayrıca  manevi yönden geliştiğini kaydetti.

Kulüplerinde yüzlerce sporcunun yetiştiğini ifade eden Korkmaz, “Bunların yanı sıra  Milli takımda görev almış antrenörlerimiz ve milli takıma girmiş sporcularımız da var  tabiî ki. Avrupa şampiyonlarımız dünya derecelerimiz, balkan şampiyonlarımız mevcuttur.” dedi.

“Sporcularda sadece sportif başarı aramıyoruz ahlak ve manevi başarı da arıyoruz”

Kulüp olarak kickboks branşlarını öğretirken sporcularda sadece sportif başarı aramadıklarını, bunun yanında sporcularda ahlak ve maneviyat da aradıklarını ifade eden Korkmaz, “Sporcularımızın fiziksel yönden gelişimlerini sağladığımız gibi, ahlaki ve manevi yönden de gelişimlerini sağlıyoruz. Bunlar için özellikle hasbihal adı altında gençlerimizle sohbetler ediyoruz.  Yıllık deniz kampları ve konferanslar gibi gençlerin maneviyatını olumlu yönden etkileyecek faaliyetler yapıyoruz. Bu vesilelerle onlarca gencimiz namaza başladı.”şeklinde konuştu.

“Gençlerimiz burada sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da kurtuluyor”

Başarının sadece fiziksel olarak değil manevi olarak gelişmekle sağlanacağını belirten Korkmaz, “Gençlerimiz burada  sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da kurtuluyor. Daha önceden sigara ve alkol bağımlısı olup bundan kurtulamayan gençlerimizi burada onlarla yakından ilgilenmekle, bu kötü alışkanlardan da onları kurtardığımız oluyor.”şeklinde konuştu.

Kickboks sporu hakkında da bilgiler veren Korkmaz, “Kickboks el ve ayak kombinasyonundan oluşan bir spor dalıdır. Şu anda da gördüğünüz üzere arkadaşlarımız tekme ve yumruk çalışmaktalar. Bu tekme ve yumrukla beraber bir kombinasyon oluşmakta. Kickboksta yumruğun olduğu kadar, tekmenin de önemi büyük. Gerektiğinde boksumuzu çalıştırıyoruz, gerektiğinde ise yumruğumuzu ve tekmemizi çalıştırıyoruz. Şu anda yetişkinler gurubunu çalıştırıyoruz. Bu grubumuz yaklaşık 3 aydan beri çalışıyor. 3 aydan beri oldukça gelişim sağladılar. İnanıyoruz ki ileriki yıllarda şampiyonalarda onları da göreceğiz.” İfadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.