banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Kıbrıs’ta Urfa Sıra Gecesi Düzenlendi



Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba’nın katılımıyla gerçekleştirilen gecede yöresel kıyafetle sahne alan Sıra Gecesi Topluluğu, Kıbrıs’ta nüfus sayımı öncesinde Kıbrıs’ın bakanları ve örgencilerin stres atmasını sağladı. Fakıbaba ve KKTC Bakanları ile diğer davetlilerin puşi taktığı gecede müzik tadında unutulmaz bir gece yaşandı

Kıbrıs`ın Gazimağusa kentinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Deniz Tesislerinde düzenlenen sıra gecesine KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Gazimağusa Milletvekili Afet Özcafer, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Rıza Ayhan, İskele Belediye Başkanı Halil Orun ve çok sayıda Şanlıurfalının yanı sıra Kıbrısta ögrenim gören değişik ülkelerden öğrenciler katıldı.

Seslendirilen Urfa türkülerine eşlik eden Kıbrıslılar, gece boyunca gönüllerince eğlenip, halay çekti. Urfalı öğrencilerin yoğurduğu çiğköfteden yiyen davetliler gece boyunca Başkan Fakıbaba’ya sevgi selinde bulundular.

Şanlıurfa`nın tanıtımına büyük katkı sağlayan gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak amaçlarının sıra gecesini aslına uygun icra etmek olduğunu belirterek, Türkiye’de ve Dünya genelinde bu geleneğin tanıtımını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kıbrıs`ta bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Fakıbaba, "Doğu Akdeniz Üniversitesinin daveti üzerine Kıbrıs`a geldik. Urfalılarla ve Kıbrıslı hemşehrilerimiz ile hasret giderdik. Maalesef ticarileşmeye doğru yönelen sıra gecesini aslına uygun icra etmek amacıyla Şanlıurfa Belediyesi olarak bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan sıra gecesi ekibi ile yurt ve kent merkezinde sürekli konserlere katılıyoruz. Bu konserlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Davetlerini kırmayarak KKTC’ye gelen Belediye Başkanı Fakıbaba’ya şükranlarını sunan Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak Urfa heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.