banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kerküklü Ressamlardan Muharrem Çelik'e Ziyaret



Urfa – Kerkük platformu tarafından düzenlenen uluslar arası birinci Urfa-Kerkük kültür sanat günleri kapsamında Urfa Kültür Müdürlüğünün koleksiyonundan on beş, Ressam Muharrem Çelik’in tabloları ve Kerküklü ressamların otuz altı eserinden oluşan resim sergisi geçtiğimiz günlerde Balıklıgöl Rızvanıye Külliyesinde açıldı. Açılışını Vali  Nuri Okutan’ın yaptı.
Sergi süresince Rızvaniye külliyesinde Kerküklü ressamlarla Ressam Muharrem Çelik ilgilendi. Sergi sonunda Kerküklü ressamlardan Fahreddin, Abdurrezzak, Fevzettin Beyler teşekkür etmek için Ressam Muharrem Çelik’in Rızvaniye Külliyesindeki Balıklı Göl atölyesine geldiler.
Hoş sanat sohbetinden sonra Ressam Çelik kendi kitaplarından misafirlere hediye etti. Ressam Muharrem Çelik; Sanat insanlar arası duygu bağlarının güçlendiren en önemli iletişim aracıdır. İnsanların ortak noktasıyla (duygu ve düşünce) ortaya çıkan eserler topluma ciddi mesajlar verir. Kendileri işgal altında olan Kerküklü dostlar bunu ister istemez sanatında fazlasıyla dile getirmişler. Tablolarını ilgi ile inceledim. Teknik olarak çağdaş ve modern tekniklerini kullansalar da geleneksel motifler fazlasıyla ön planda. Sümerlerin yazı örneklerinin resme dönüştürülmesi, Kerkük mimarisi ve Kalesi bizi tarihin derinliklerine götürürken zemini kırmızı kabartmalı resimler ise savaşın, şiddetin izlerini ruhlarımıza taşıdı. Bu dostlarımızın sanatla içinde bulundukları psikolojik durumu dünyaya anlatmaları onların sanatın amacını kavradıklarını bizlere göstermektedir dedi.
Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Çelik, Kerküklü ressamlara teşekkür etti. Onlar da Çelik’in eserlerini çok beğendiklerini tarzını değiştirmemesi öğüdünde bulunarak, bizim yaşımız yetmiş ve bize göre sen hayatın başındasın ve özgür bir yerde yaşıyorsun üretmen daha kolay olur dediler. Ressam Çelik de onlarla birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu başka bir sergide de birlikte olmak istediğini dile getirdi ve bu programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.