banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

 Haliliye İlçe Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen panelde Muharrem ve Kerbela olayının tarihi ve manevi yönleri ele alındı. Programa, Prof. Dr. Mustafa Ekinci, Doç. Dr. Namık Kemal Karabiber, Doç. Dr. Celil Abuzer, Öğt. Gör. Mehmet Oymak konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Kerbela hadisesinin maneviyatından bahseden Doç. Dr. Karabiber, Hz. Hüseyin ve Yezid’in birer sembol olduğunu vurguladı ve bu tarihi olaydan tüm Müslümanların ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Günümüzde de Kerbela’ların devam ettiğini belirten Karabiber; “Burnumuzun dibinde her bir İslam ülkesinde farklı bir Kerbela yaşanıyor. Neden biz ibret alıp kendimize gelemiyoruz, silkelenemiyoruz. Bunu yapan işte ABD’dir, Rusya’dır, Çin’dir değil, biz bize yapıyoruz. Ehli Beyt neden birleşme örneği olacakken, bizi ayrıştıran bir unsur olmuştur”dedi.

Sözlerine Kerbela hadisesini anlamanın öneminden bahsederek devam eden Karabiber,  tefrika çıkaracak unsurlar yerine ittifakı sağlayacak hususlara önem vermesi gerektiğini dile getirdi. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.