banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sabri Dişli oldu VİDEO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da 5'inci Kent Konseyi Toplantısı'nda, şehirlerin yapısını ele aldı.

 

Bir otelde gerçekleştirilen 5'inci Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısı'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilleri Dr. Abdülkerim Gök ve Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli ve bürokratlar katıldı.

 

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli, Kent konseyinin çalışmalarını anlattı. Daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç birer konuşma yaptı.

 

Toplantıda konuşan Bakan Faruk Çelik, "2005'te belediyeler yasası içerisine giren kent konseylerinin önemli görev üstlendiğini, kent vizyonu, kentlilik bilinci oluşturulması, sürdürülebilir kalkınma, sosyal dayanışma gibi alanlarda söz sahibi olduğunu bir konseydir" dedi.

 

Toplantıda konuşan Bakan Faruk Çelik; “Kırsaldan kente göç, kentten de başka illere göç yaşanıyor ve bu nüfus yoğunluğu belli illerde daha büyük sıkıntılar oluşturdu. Orada da yöneticiler oy uğruna ve oy avcılığı uğruna kente sahip çıkmaktan ziyade oya sahip çıkmayı hedefledikleri için de o büyük ve metropol şehirler yaşanılmaz hale yaşanılmaz şehirler haline dönüştürülüyor” dedi.

 

Daha sonra Kahramanmaraş kent konseyi başkanı kent konseyler birliği başkanlığını Sabri Dişli’ye devretti.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.