banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Kazancı Bedih 18 Ocak'ta Anılacak

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 7 yıl önce sobadan sızan gazdan etkilenerek eşiyle birlikte hayatını kaybeden Kazancı Bedih'i anma etkinliği düzenleyecek.

Urfacity AVM Kongre ve Nikâh Salonu’nda 18 Ocak Salı Günü Saat 19.30’da gerçekleştirilecek olan “Kazancı Bedih ve Ustaların Anısına” programında, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu, Mercan Özkan, Bekir Çiçek ve Naci Yoluk birlikte sahne alacak.

Etkinlikte, Kazancı Bedih'in yanı sıra Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz, Şükrü Hafız, Mukim Tahir ve Çulha Hafız gibi çok sayıda gazelhan da anılacak.

Gazelhan Kazancı Bedih ayrıca 19 Ocak 2011 Çarşamba Günü Saat 10’da ise  Bedüzzaman Aile Mezarlığı’nda yer alan kabrı başında sevenleri tarafından anılacak.

Gazelleri değişik makamlarda ve kendi geliştirdiği üslupla seslendirebilen ender sanatçılardan Kazancı Bedih, ud ve tambur çalıyordu. Kazancı Bedih 19 Ocak 2004 yılında eşi ile birlikte sobadan sızan gazdan zehirlenerek vefat ettiği bilinmektedir.

Yaklaşık 2 bin esere imza attığı söylenen Gazelhanın, birçok sanatçıya eser verdiği belirtiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.