banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kayseri'de Kerbela ve Hz Hüseyin'i anma etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kayseri Umut-Der, dernek binasında Kerbela ve Hz. Hüseyini Anma ve Anlama etkinliği düzenledi.

Programa Araştırmacı Yazar Abdulkadir Turan, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Molla Celal Bozdaş katıldı.

Abdulkadir Turan programda yaptığı konuşmasına Hz. Hüseyin’in “Çift kanatlı olup uçan Cafer amcam, seyyidlerin efendisi Hamza babamın amcasıdır, Resulullah (sav) bana ve kardeşime siz cennet ehlinin efendisisiniz.” sözlerini hatırlatarak başladı.

Turan, “Bu katliamı gerçekleştirenler bugüne kıyasla pek farklı değil, onlar da mescitlere gidiyor, salavat çekiyor, namaz kılıp dua ediyorlardı. Aynı zamanda kendilerine gelen Ehli Beyti ordularla korkunç bir şekilde katlediyorlardı. Bu anlaşılması zor bir vakadır.” dedi.

Kerbela’nın üzerinde tefekkür edilmesi gerektiğini ifade eden Turan, “Kerbela nerede oldu, kim yaptı, ne zaman bitti, Ehli Beytin başına ne geldi sorularını değil neye kurban oldular, niye oldu, böyle büyük bir musibete neden uğradılar diye düşünüp, irdeleyip kendimize ders çıkarmamız lazım.” diye konuştu.

“Kerbela’sız bir İslam tarihi düşünmek mümkün değil”

Kebela’sız bir İslam tarihi düşünmenin mümkün olmadığını belirten Turan, “İnsanlar zalimi durduramadığında mazlumla uğraşır. Bu zalime gitme diye iç çekeriz. O günde Hz. Hüseyin’e engel olmaya çalıştılar, ama Hz. Hüseyin oraya vardı. Yezid ve yezid topluluğu tüm zalimliklerini ortaya çıkardı. Eğer Hz. Hüseyin orada Yezide itaat etseydi o zaman zalime boyun eğmek sahabe kavli haline gelir, zalime itaat farz olurdu.” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Turan, son olarak “Eğer bunlar yaşanmasaydı bugün zulmü, sadece Mekke Medine’de ki kâfire karşı gibi anlardık. Nerede bir zalim varsa kendine Müslüman deseydi dururduk. Kimse bu zalimi alaşağı edecek fetvayı bulamazdı. Hz. Hüseyin’in en büyük fonksiyonu burayla alakalıdır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, yapılan dua ve gelen misafirlere aşure ikram edilmesiyle son buldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.