banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Karne Töreninde Gözyaşı Döktüler

 Eğitim yılının sona ermesi nedeniyle, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Merhum Ömer Toprak'ın müdürlük görevinde bulunduğu Yenişehir İlköğretim Okulu'nda Vali Nuri Okutan'ın da katılımı ile bir tören düzenlendi. Törende, 2009-2010 eğitim yılında Merhum Ömer Toprak'ın okulla ilgili yaptığı faaliyetleri gösteren slâyt gösterisi de yer aldı. Slâyt gösterisi esnasında, bazı velililer gözyaşlarına hâkim olamazken, salonda bulunan öğrenciler ile davetliler de duygu dolu anlar yaşadı.

Şanlıurfa'da 2009-2010 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen tören, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Okul Müdürü Ömer Torak'ın anısına Yenişehir İlköğretim Okulu'nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Vali Nuri Okutan ile Eşi Demet Okutan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Yenişehir İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Toprak'ın bu yıl okulunda yaptığı faaliyetleri anlatan bir slâyt sunumu ile devam etti. Slâyt sunumu esnasında Merhum Ömer Toprak'ın görüntülerini izleyen bazı öğrenci velileri gözyaşlarına boğulurken, salondaki davetliler ise duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra öğrencilerin şiirler okumasıyla devam eden törende, Vali Nuri Okutan ile İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karne Dağıtım törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin "Bugün hüznü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Değerli bir meslektaşımızı kaybetmemizin hüznü ile öğrencilerimizin karne sevincini heyecanını bir basamak üste sıçramanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Sevgili çocuklar özellikle 2009–2010 eğitim öğretim yılında, sayın valimizin ilimizde başlattığı "Gönül Seferberliği" kampanyasında birçok faaliyet gerçekleştirdik. Sosyal kültürel faaliyetlerden, sportif faaliyetlere, fiziki altyapı çalışmalarından aile eğitimine, eğitim öğretimin kalitesinin yükselmesine yönelik yapılan çalışmalara, hep beraber bu faaliyetlere gönül koyduk. Sayın valimiz yakın bir tarihte yeni bir çalışmanın startını verecek. Özellikle kız çocuklarımızın ortaöğretimde okullaşmasını öncelikli hedef olarak görüyoruz. Bununla ilgili yoğun bir çalışmamız söz konusu olacaktır."dedi.

‘'DURMAK YOK YOLA DEVAM"

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan ise, AK Parti'nin seçim sloganı olan ‘Durmak Yok Yola Devam' diyerek, "Geçtiğimizi dönemde küçümsenmeyecek bir gayret gösteren eğitim camiasına, ailelerimize, Öğretmenlerimize, Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Onları elimden geleni kadar ödüllendirmede gayret ediyorum. O zaman kızların okullaşmasını 30 bine çıkaracağız, okulöncesini % 74'ten yüzde % 90'a çıkaracağız. Bizde sınıf başına düşün öğrenici sayısını Türkiye ortalamasına çekebilmek için imece çalışmalarına devam edeceğiz. Çizmelerimizi giyip şimdi o dönem geldi. Sıcak demeden, gece demeden, gündüz demeden okulların açılma dönemine kadar köy köy dolaşarak inşaat çalışmalarına tamamlayacağız.  Çocuklarımızın daha çok okullaşmasını ve sınıf başına düşen öğrenci sayısına da Türkiye ortalamasına çekmeye gayret edeceğiz. Okullar kapanıyor diye kitap okumayı bırakmayın. Buradan sesleniyorum; okullar tatilken de kütüphaneler açık kalacak. Okumak için kitap bulamayan gelsin ben vereyim " diye ifade etti.

"BÜYÜK BİR KENTİZ"

 "Tarihi birikim olarak büyük bir kentiz, üretim potansiyeli çok yüksek bir kentiz, ama sosyal göstergelerde aynı paralellerde yer alamıyoruz" diyen Okutan, "Bunun arkasında eğitim yetersizliği var. Öyleyse köylüsüyle kentlisiyle, kadınıyla erkeğiyle, memuruyla amiriyle, herkesin bu zihinsel dönüşüm, aydınlanmayla ilgili hareketin içinde bulunması gerekiyor. Bu sadece öğretmenlerin, sadece okul müdürlerinin, milli eğitim teşkilatının görevi olamaz, zaten eğitim bir bütündür. Tek başına öğretmeni ele aldığımızda sadece öğretmenle eğitim-öğretim faaliyeti yürütülemez. Öğretmen eğitimin en önemli halkalarından birisi, öğrenci eğitimin en önemli halkalarından birisi ama aile nerede? Eğitim çevresi olarak ifade ettiğimiz, validen başlayarak yerel idaresi, sivil toplum kuruluşları, basın- yayını bütün halkaları bu faaliyetin içinde bulunmalıdır. Aynı şekilde ifade ettiğimiz gibi bu açığımızı kapatmamız gerekiyor. Eğitim dediğimizde sadece çocuklarımızın okullaşma oranı, eğitimin kalitesini, eğitimin verimliliğini açıklayabilir mi? Sadece karnedeki notlar eğitimin içeriğini, eğitimdeki başarıyı açıklayabilir mi? Maalesef bu noktada il valisi olarak bizim, eğitim tablosuna baktığımızda yapılması gereken birçok şeyin olduğunu görüyoruz ve bu tablo karşısında dizlerimizin titrediğini söylemem lazım. O zaman bir il valisi olarak eğitim camiasında başta müdürden başlayarak, okul müdürlerine, bütün öğretmen arkadaşlarıma kadar, bu tablonun karşısında dizleri titreyen valinin yanında yer almalarını istiyorum" diye kaydetti.


Okutan, ilerleyen cümlelerinde şu ifadelere yer verdi "Ve bütün velilerimizden, bizim kadar, öğretmenlerimiz kadar, okul müdürleri ve idarecilerimiz kadar çocuklarıyla ilgilenmelerini rica ediyorum. Ve çocuklarımız, eğitim materyallerimiz sınıflarımız bakımından çok sağlıklı bir tabloyla karşı karşıya olmadığımızın farkındayız. Biz bunların olmadığını biliyoruz. Bunların görevimiz olduğunu da biliyoruz. Ama gelin bir taraftan biz bunları düzeltmeye çalışalım, bir yandan da siz mevcut imkânlarla en iyiyi yakalamaya çalışın. Ve motivenizde gayretlerinizde, çalışmalarınızda en ufak bir eksiklik olmasın. Öğretmen arkadaşlarımızın buradan hitap etmek istiyorum. Bu yıl ilköğretimden mezun olan öğrencilerin tamamını ortaöğretime kayıt yaptırmalarını arzu ediyoruz. 16 bin civarında ortaöğretimde kız öğrencimiz var. Bunu asgari 30 bine çıkaracağız. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. %23 okul öncesi eğitimi %74'e çıkaran bu kadro 16 bin kızı ortaöğretimde 30 bine çıkarabilir. Bu rakamlar 30 bine çıkınca her şey çözülecek mi değil ama oradan başlayacağız. Oradan ailelere ailelerden sokaklara ve Şanlıurfa'nın değerleri ile güzelliği ile buluşturacağız ve tekrar Şanlıurfa'dan bir aydınlanma meşalesi burada yanacak ve gönülleri aydınlatacak sıcaklığı ile aydınlığı ile herkesi kucaklayacağız. Türkiye'ye katkıda bulunacağız."


Bu arada Vali Nuri Okutan Karne dağıtım töreninin Yenişehir ilköğretim Okulu'nda yapılmasını kendisinin istediğini belirterek, geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Okul müdürü Ömer Toprak'a Allah'tan rahmet yakınlarına da baş sağlığı diledi. Vali Okutan konuşmasının ardından dereceye giren okul öğrencilerine karne ve başarı belgelerini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.