banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Kardeşler Cami-i'de Kutlu Doğum Kardeşliği

Ş.Urfa Haleplibahçe mahallesinde bulunan kardeşler camisinde peygamberimiz Hz Muhammed’in doğum (mevlit kandili) günü nedeniyle mahalle sakinleri imece usulü yaptıkları yaklaşık 1000 kişilik yemekte mahalle sakinleri bir araya gelerek İslam’ın kardeşlik ruhunun ölmediğini tekrar gösterdiler.

Müftülük adına Yemeğe katılan Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem; "Mevlit kandili dolayısıyla düzenlenen bu güzel programa katkısı olan Başta Halil Hocamıza Vaize Hülya Hanım Hocamıza ve Katkıda bulunan camii cemaatimize teşekkür ederim. çok güzel ve anlamlı bir program olmuş. Vesile olanlardan Allah razı olsun" dd.

Kahvehane cemaatinden, internet cafe cemaatine ve mahallede bulunan tüm esnafına kadar herkesi bu Peygamberimizin doğum yıldönümü olan mevlit kandili gününde caminin bileştirici ruhunda bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kardeşler Cami-i İmamı Halil Şeffaf; “bu kutlu gün dolayısıyla özelikle camiyi seçtik. Hayatımızın merkezi cami olsun cami bir cazibe merkezine çevirmemiz gerekir. Tıpkı peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanında olduğu gibi davet, ibadet, ilim, zikir ve ahlakın menbai olan camilerimiz yeniden bu işlevleri dirilsin istedik. Bir Müslüman’ın gideceği 3 yer vardır 1) ev 2) iş yeri ve 3) camidir” dedi.

Kardeşler Cami-i Bayan vaizi Hülya Anıl’ın öncülüğünde kız kuran kursu öğrenciler ve mahalleli bayanlar tarafından hazırlanan çeşitli yemekler büyük beğeni topladı. Yemekten Sonra mevlit kandil dolayısıyla grup sema tarafından mevlid okundu. daha sonra cemaat hep birlikte yatsı namazı kıldı.

Yemeğe başta Şanlıurfa’nın en büyük kanaat önderlerinden Nakşibendî Şeyhi Şeyh İzzettin Aksan, Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erden, Şanlıurfa Müftülüğü vaizlerinden İbrahim Öztürk ve kadınlı erkekli çok sayıda çok sayıda mahalleli katıldı.

Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.