banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

'Kanayan İslam Âlemi ve Zafer' Konferansı

Ruha Der'in 'Kanayan İslam Âlemi ve Zafer' adlı Mehmet Akif İnan konferans salonunda düzenlediği konferansta İslam âleminin kanayan yarasının sarılması için bütün Müslümanların birleşerek bir araya gelerek tek vücut olarak hareket etmesi gerektiğinin altı çizildi.


Konferansa Filistin  Alimler Birliği Genel Sekreteri Newwaf El Tekrüri ve Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül ve 'ün Mısırlı Âlim Dr. Ahmet Zekeriya katıldı.

RUHA-DER Başkanı Murat Müjdeci; "Konferansımızın amacı, Ortadoğu'daki İslam Baharını' anlamak için Hasan El benna 'nın kurduğu 'ihvanı müslimin'i anlamak gerektiğinin altını çizmek ve Ortadoğu'da yaşanan İslam Baharını yine onu en iyi tanıyan alimlerce anlatılması için bu konferansı düzenledik."Dedi.

İslam davasının muazzam büyük  bir dava  olduğunu ifade eden Araştırmacı, Yazar Recep Songül, “Bütün dünya bu İslam davası ile uğraşıyor ve yoluna türlü türlü engeller çıkarıyor.  Sizler insanlığın hayrı için çalışan İslam ümmetisiniz. Bu ümmet ölmeyecek, bu ümmet bitmeyecektir. Çünkü bu ümmet İslam’ın mesajının taşıyıcılarıdır. Bu yüzden bu ümmet başka ümmetler gibi ölmeyecektir,bitmeyecektir. Macar ve Moğol istilalarını düşündüğümüzde Macar ve Moğollardan geriye hiçbir şey kalmadı. Bizans imparatorluğu aynı şekilde taş ve sütunları dışında hiçbir şey kalmadı. Fakat bu İslam ümmeti bazen düşer, bazen ayağı takılır sekteler ama hiçbir zaman bitmez ve tükenmezdir. Çünkü Allah Teâl⠑Kuran’ı biz indirdik biz koruyacağız’ diyor. Eğer bu ümmet Kur an’ı korur ve mesajını yücelere götürürse bu ümmet hiçbir zaman ölmez ,Kuran’ın mesajının ulaştığı hiç bir yerde zalimlerin barınamamışlardır.Onun için Kur’anın mesajı Diyarbakır’a gitmesin Avrupa’ya, Afrika’ya gitmesin diye ümmetin önüne, İslam davetçilerinin önüne türlü türlü engeller çıkartılıyor. Çünkü Kur’an mesajı giderse hiçbir menfaat ve çıkarları olmayacak ve zalimler orada barınamayacaktır. Rabbimiz bizleri bir sınavdan geçiriyor. Burada bizim yapmamız gerekenler ümmetin kurtuluşu için dua edelim. Savaş altındaki kardeşlerimize yardım eli uzatalım, onlara kapılarımızı açalım, onların yaralarına derman olalım. Yanı başımızdaki Suriye’ye düşen bombalar yarın buraya düşürülmek isteniyor. Batı ülkeleri bu ülkenin insanları Suriye insanları gibi olması ya da olmaması umurlarında değil. Fakat buna bizim uyanık olmamız gerekiyor .Bu kanın durması için ve Ümmetin bekası için ümmetin bir araya gelmesi lazım. Müslümanların birleşmesi lazımdır. A cemaati, B cemaati fark etmez. Bugün birlik günüdür. Bütün cemaatlerin birlik olma günüdür. Bir olursak güçleniriz. Ve bu tür oyunlar üstesinden hep birlikte üstün gelebiliriz. İslam dünyasının kanayan yarasını sararız.”dedi..

Daha sonra söz alan Şehit babası ,Mısırlı Alim  Dr. Ahmet Zekeriya yaptığı konuşmada,

"Rabia olaylarının 2013 yılında ,Demokratik seçimler sonucunda başa gelen ve tarihte böylesi görülmemiş bir şahsiyetin başa gelişinden sonra askeri darbeyle görevden alınmasıyla başlamıştır.Darbe karşıtı yayın yapan bütün kuruluşların kapatıldığını ifade eden Zekeriya, “Mursi görevden alınıp tutuklandıktan sonra bu anlamda yayın yapan bütün televizyonlar ve bütün yayınlar kuruluşları kapatılmıştır. Bu olay maalesef Mısır’ı eski karanlık günlerine geri götürmüştür. Bu sebeple köylerden şehirlerden bütün halk ayaklanıp bir araya gelmiştir. Yeniden özgürlüğü kazana bilme adına, hürriyeti ve neşeli hayatını yaşayabilme adına Mısır Halkı bu fedakârlığı göstermiştir.Bu olayın Mısır’daki Müslümanları 48 gün boyunca Rabia meydanında ,ramazanda oruç ağız ,Mısır sıcağında direniş göstermesine sebep olmuştur.Halk Rabia meydanında ve Mısır’ın birçok yerinde bir araya gelmişlerdir. 48 yüz gün boyunca barışçıl bir direniş içerisinde bulunmuşlardır.  Gelin hep beraber gençler ve ihtiyarlar olarak, çocuklar ve büyükler olarak bu durumu ihya edelim. Kendimizi onların yerine koyalım. Sürekli sloganlardan dolayı, sürekli hakkı haykırmalarından dolayı sesi düşmüş olabilir. Ama yüzlerindeki o tebessüm asla ve asla solmayışı sürekli müjdeli bir haberin, bir zaferin haberi yüzlerine okunmasından dolayıdır.

Orada çoluk çocuk demeden kadın erkek demenden binlerce insan şehit edilmiştir. Ve burada 3 bine yakın insan hiçbir suçu olamadığı halde, sadece özgürlüğünü savunduğu için sadece hür olarak yaşamak istediği için maalesef şehit edilmiştir. Bu insanları yasaklanan silahlarla yakıcı silahlarla bu insanları katletmişlerdir.Her yaşta insanların ihtiyar insanların bile  direnişe katıldıklarını görüyoruz. Ve bu insan umudu olamayan ortama rağmen sağlık açısından olumlu olmamasına rağmen bu direnişe katılıyor Rabia meydanına katılıyor. Bu duruma sebep kendisinden sonra gelecek olan evlatları bu zulme ve bu işkenceye maruz kalmasınlar. Onlarda kendisi gibi bu yolda şehit olsunlar diye katılmışlardı."dedi

Filistin  Alimler Birliği Genel Sekreteri Newwaf El Tekrüri yaptığı konuşmada,

Bu yol gerçek ve hakiki bir yoldur. Hiçbir engel bizi bu yolda gitmekten alı koymasın. Bizler Filistin’deki bu bela ve musibetler içerisinde şuna inanıyorduk: Bütün İslam âlemi yardımıyla bizler bu sıkıntıları bertaraf edeceğiz. Ve bu sıkıntılar sonlandıracağız. Bu şiddete ve bu zulme bir son vereceğiz. Ve bu gün yönetimi ellerinde bulunduran o vahşi ve zalimlerden bu insanları ve toprakları kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

17 Aralık olayları uluslararası bir komplodur, bu komployu bozmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var ,dedi.

Halkı hareketlenmesine hür bir yaşam olduğunu ifadelerine yer verdi. Tekruri, “Mısırdaki halkı hareketlendiren Suriye’deki bu halkı hareketlendiren özgürce hur bir şekilde yaşamaktı. Kendi dinini hiçbir baskı altında kalmaksızın yaşamaktı. Bütün bu zulümlere rağmen Mısır’da yaşanan ve Suriye’de yaşanan bu katliamlara rağmen ve Türkiye’de de yaşanan bu olumsuzluklara rağmen önümüzde başka bir yol yoktur. Yegane yolumuz budur. Zorluklara rağmen Allah’ın yardımına ulaşabileceğimiz yolun bu yol olduğuna inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.