banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kadınlara, Peyramber merhameti anlatıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü Tarafından Bayanlara Yönelik “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” Konulu konferans Düzenlendi.

 

Şanlıurfa İl Müftülüğünün 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bayanlara yönelik Şair Nabi Kültür Merkezinde “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur’an tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmasını Şanlıurfa İl müftüsü Ramazan Tahiroğlu yaptı.

 

Tahiroğlu konuşmasında: “Peygamber efendimiz, Yüce Allah tarafından şefkatli ve merhametli bir elçi olarak va­sıflandırılmıştır. Hz. Peygamber sadece insanlara değil canlı cansız bütün mahlukâta merhamet etmiştir. Peygamberimiz mü'minlere, kâfirlere, hayvanlara, bitkilere merhametli olmaya teşvik etmiştir. Peygamber efen­dimiz insanları merhametli olmaya çokça özendirmiştir. Resulüllah (s.a.v) “Birbirinizi sevmedikçe (kâmil manada) iman etmiş olmazsınız” buyurmuştur. Hz. Peygamber sadece insanlara değil canlı cansız bütün mahlukâta merhamet etmiştir. Bir sefer esnasında Sahabîler bir kaya kuşu gördüler. Yanında iki de yavrusu bulunuyordu. Birisi gidip yavrularını aldı. Anne kuş gelip başlarının üst tarafında kanat çırparak uçuşmaya başladı. Derken Peygamber (s.a.v) geldi ve “Kim bunu yavruları sebebiyle ürküttü? Yavrularını kendisine hemen geri verin!” buyurdu.” Peygamberimizin merhametinden örnekler sunarak konuşmasını bitirdi.

 

Açılış konuşmasından sonra sunuculuğunu Vaiz Asude Coşkunsever’in yaptığı program Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Merhamet Peygamberi adlı Sinevizyon yer aldı. Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi konulu konferans verdi. Konferansta: “Tüm kâinata rahmet vesilesi olarak gönderilen Hz. Peygamberin şefkat ve merhameti evrenseldir. Yaratılmışlar içerisinde Allah’ın isimleri ile vasfedilmek onda bir ayrıcalıktır. O bütün kâinata şefkat nuru olup akmıştır. Esmaü’l-hüsna’da raûf ve rahîm isimleri Tevbe suresinin sonundaki ayetle “Mü’minlere karşı çok şefkat ve merhametlidir.” diyerek Resûlullah’ın adını ekler. Dolayısıyla Efendimizin şefkati ve merhameti sadece mü’minlere değil, tüm insanlara, sadece insanlara değil, hayvanlara, sadece hayvanlara değil, bitkilere ve tüm mahlukâta yönelik bir şefkat ve merhameti vardır. Bütün kâinatı kuşatan enginlikte bir şefkat ve merhametin sahibi ve mürebbisidir. Hz. Peygamber en zor anlarda bile ümitvâr olmuştur. Can taşıyan her varlığa şefkat ve merhameti olan Hz. Peygamber hayatı boyunca bunun en güzel örneğini göstermiştir. Kuşu ölen Yahudi çocuğa baş sağlığı dilemesi, hayvan sağanların tırnaklarını kesmelerini tavsiye etmesi ve çocuğun ağlaması karşısında namazı kısa tutması, hizmetçi ve engellilere şefkati onun hayatında en güzel bir merhamet eğitimi örneğidir. Merhametin kaynağı Allah’tır. Merhamet eğitimi nefiste başlar, hem kendimize hem çocuklarımıza şefkat ve merhameti öğretmeliyiz.” dedi.

 

Program Fatih Kız Kur’an Kursu ilahi korosu ile devam etti. Vaiz Hülya Anıl’ın Güllerin Dilinden Hz. Peygamber adlı sunumunu yaptı. Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı, “Kırk Hadis’ten Seçmeler Oratoryo” gösterisinin ardından Kur’an kurslar arasında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Kırk Hadis Ezberleme Yarışması”nda dereceye giren Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencisi Ayşegül Toprak, Hacı Ahmet Kur’an Kursu öğrencisi Hanım Gelener, Halepli Bahçe Kur’an Kursu öğrencisi Serpil Altun, Jüri Özel Ödülü alan Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Emin’e ödüllerini vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı baş müfettişlerinden Yaşar Derin ve İl Müftümüz Ramazan Tahiroğlu tarafından (altın gibi öğrencilere) altın takdim edildi.

İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz’ın kapanış konuşmasında Programı canlı yayın yapan kanal urfa kanalına ve katılımcılara teşekkür ederek, program sona erdi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.