banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kadınlar el emeklerini sergilediler
Karaköprü Belediyesi tarafından hazırlanan programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali yardımcısı Ramazan seçilmiş, Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Yenişehir Halk Eğitim Müdürü Ahmet Karavelioğlu, Meclis üyeleri, Sivil Toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



Urfa City Avm sergi salonunda yapılan Program ilk önce Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa ev sahipliği yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada; “ Karaköprü Belediyemizin Kültür Merkezinde yılda toplam olarak 1200 kursiyere Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Şanlıurfa Valiliği işbirliği içersinde çeşitli meslek dallarında eğitim veriyoruz, amacımız İnsana hizmet etmek, insana, topluma, devlete hazır hale getirmek, birlikte bir huzur ortamını yakalamanın noktası aslında bayanlarımızın, çocuklarımızın, yeteneklerini ve el becerilerini ortaya çıkarmada yattığını düşünüyorum, Kültür Merkezimizdeki bu kurslardaki kadınlarımızı toplumda aktif hale getiriyoruz, eğitim görmeleri için onlara yer tahsisi yapıyoruz, ürettikleri ürünleri ev ekonomilerine katkı olsun diye onlara kermesler düzenliyoruz, toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz” dedi.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise yaptığı konuşmada; “Bu güzel günde aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum, aslında bu ülkede çok güzel şeyler oluyor, Türkiye tarih yazıyor, Belediyeler tarih yazıyor değişimi ve dönüşümü yaşıyoruz ve inşallah geleceğe çocuklarımızı hazırlıyoruz, Türkiye gelecekte dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacak,  bu topraklardaki çocuklarımız, başları daha  dik daha mutlu daha yetenekli daha donanımlı daha bilgili olarak mutlu, huzurlu, barış ve kardeşlik içersinde yaşayacaklar, bunların ayak seslerini duymak, her programda her adımda her gün bir köyde, bir Belediyede, yeni bir şey yaşamak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor, Bugün bunların bir örneğini yaşıyoruz, Karaköprüden hepiniz toplanıp geldiniz, anneler,  babalar, çocuklar hanımlar burada, daha düne kadar evlere kapattığımız okuma-yazma öğretmediğimiz, Türkçe öğretmediğimiz siz değerli hanım kardeşlerimiz burada hepinizin gözlerinizin içi parlıyor, artık haklarınızı ve yetkilerinizi biliyorsunuz, hayata katılmanız gerektiğini biliyorsunuz, çocukların okuması gerektiğini biliyorsunuz, bundan daha güzel bir şey olabilirmi, bu insanı gururlandırmazmı, bu kurslarda emeği geçen Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.



Konuşmaların ardından Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde eğitim gören halk oyunları ekibi, Bağlama ve Gitar kursu öğrencileri sahne alarak sundukları kareografik gösteriler ile gelen davetlilere muhteşem bir an yaşattılar. Yenişehir Halk Eğitim Müdürü Ahmet Karavelioğlu ve Yardımcıları Suphi Satan ile Celal Elmas’a kurs boyunca yaptıkları katkılarından dolayı Başkan Çiftçi ve Vali Güvenç tarafından plaket takdim edildi. Çeşitli kurslarda eğitim gören bayan kursiyerler ise sertifikalarını Başkan Çiftçi, Vali Güvenç, Emniyet Müdürü Likoğlu ve gelen protokol üyelerinden aldılar. Daha sonra kurdele kesimi yapılarak gerçekleşen açılış ile el ürünlerinin sergilendiği alan gezilerek, Belediye Başkanı Çiftçi ve Vali Güvenç sergi alanında Ebru sanatını icra ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.