banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kadın Kültür ve Destek Merkezinden çıkan ressam: Fidan Kaya VİDEO

Hayati Harrani Mahallesinde yaşayan 16 yaşındaki Fidan Kaya arkadaşlarının önerisi üzerine oturduğu mahallede hizmet veren Hayatti Harrani Kadın Kültür ve Destek Merkezi'ne başvurdu. Kadın Destek Merkezi görevlileri 16 yaşındaki Fidan Kaya'nın resim yapma yeteneğini keşfederek onu resim iş bölümüne yönlendirdi.

 

Resim İş Bölümünde 6 ay uzmanlardan eğitim alan Kaya sertifikasını alarak mezun oldu. Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan 'resim yeteneği' mülakatına başvuran Kaya, mülakata birinci olarak okula kayıt yaptırmaya hak kazandı.

 

 Konuyla ilgili açıklama yapan Fidan Kaya, resim yapmayı çok sevdiğini ancak gerekli ortam ve malzeme olmadığından bu hobisini geliştiremediğini söyledi.

 

Arkadaşlarının desteği ile Büyükşehir Belediyesine ait Hayati Harrani Kadın Destek Merkezine başvurduğunu hatırlatan Kaya, hayatının dönüm noktasının söz konusu merkez olduğunu ifade etti.

 

Kaya, destek merkezindeki uzmanların kendisiyle yakından ilgilendiğini, her konuda kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

 

Girdiği mülakattan birinci olmasının Kadın Destek Merkezinde aldığı eğitime borçlu olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

 

"Arkadaşlarımın önerisiyle Kadın ve Destek merkezinde geldim. Bu benim için dönüm noktasıydı, Resim öğretmenimin katkısıyla resim yapmayı öğrenerek Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesini 1.lik'le kazandım. emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."dedi.

 

Kadın Destek merkezinde Fidan Kaya'nın öğretmeni Ferhat Özdemir ise, Kaya'nın çok yetenekli olduğunu belirterek gelecek yıllarda ünlü bir ressam olabileceğini söyledi.

 

Gelen kursiyerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda istediği kurstan faydalanabileceğini söyleyen Ferhat Özdemir, şunları kaydetti:

 

"Burada gelen kursiyerlerimizle aile bağı gibi oluşturduğumuz ortamda öğrencilerimizin kabiliyetleri doğrultusunda geliştirmeye başladık. Kursumuza resim atölyesi gibi bakmamak lazım. Burası çok işlevli bir merkez, kursumuza katılan öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için yağlı boya, kara kalem, sulu boya, guaş boya, ebru ve alçı rölyef gibi sanatların eğitimlerini veriyoruz. Gelen kursiyerlerimizi ressam olarak değil kişiliklerine bir bakış açısı ve dünya görüşü olarak kazanmalarını hedefliyoruz. Kursumuzu ve Destek Merkezimizi vatandaşlara kazandırdığı için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.