banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kadın Çalıştayında çıkan karar; Kadın alimlere ihtiyaç var

Kadınlara yönelik çalışmaları ile gündeme gelen Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Handan Karataş; “Prof. Dr. Nüket Örnek Büken’in sunumuyla kadın STK’ların katılımı ile iki gün süren çalıtayda kadınların sorunlarını ele aldık” dedi.

 

Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneğinin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı  kapsamında uygulamakta olduğu “ GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ STK GÜÇLÜ TOPLUM”  Projesi  kapsamında “ Şanlıurfa’da Kadın Sorunları Tartışılıyor Çalıştayı”  10-11 Kasım 2012 tarihinde proje ortağı olan  Şanlıurfa Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İki gün süren çalıştay, sorunların bilimsel bir tabanda tartışılması amacıyla da Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’den (HÜKSAM) Prof. Dr. Nüket Örnek Büken davet edildi. Kadının sorunları ve toplumsal cinsiyet üzerine bir sunum yapılmasının ardından, Şanlıurfa özelinde kadın sorunları tartışıldı.

Şanlıurfa’da aktif çalışan Kadın STK başkanları katılarak katkı sundular. Özellikle kadınların iş hayatına ve karar mekanizmalarına katılımları çözümü noktasında önem arz ettiği katılımcılar tarafından dile getirildi. Kadın sağlığı, sağlıkta etik sorunlar ve bölgemizin kadınla ilgili sıkıntıları ele alındı. Kadınlarla ilgili sorunları noktasında önerdiği çözüm önerilerinin, işin uzmanları, özellikle Kadın Din Alimleri tarafından bir kez daha ele alınması vurgusu yapıldı. Kadın müfessirlere ihtiyaç olduğu konusu ön plana çıktı.

Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneğinin Başkanı Handan Karataş, iki gün süren ve Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ den (HÜKSAM) gelen Profösör Doktor Nüket Örnek Büken ve tüm STK başkanlarına teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.