banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye

İstiklal Marşının kabulü Şanlıurfa'da böyle kutlandı

Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Müftüsü İhsan Açık, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’nün 92. Yıldönümü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Osmangazi Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Aslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç verdi. Düzenlenen yarışmada İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Sümeyra Eğrik birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Şişli ikinci ve ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesi öğrencisi Haziman Olgaç ise üçüncü oldu.

Yarışmada Birincilik ödülünü kazanan İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi Sümeyra Eğrik, İstiklal Marşını okuyarak salonda duygulu anlar yaşattı.

 

Ödül töreninin ardından İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgesel sunumundan sonra öğrencilerin hazırlamış oldukları Veda adlı oyun ile İstiklal adlı Oratoryo gösterisi yapıldı.

Program sonunda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci programın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.