banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

İşte yöresel kıyafetlerimiz

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen “6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Belediye Nikâh ve Konferans Salonu’nda “Yöresel Kıyafetler Defilesi” düzenlendi.

     Tasarımları “Çoban Stilist” olarak tanınan Mustafa Şahin tarafından yapılan ve kadife, pazen, tülbent ve yöreye ait kumaşlar ile Urfa yöresindeki birçok inanışa ait etnik desenlerinin yer aldığı 48 parça giysi, Harran Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde öğrenim gören 24 bayan tarafından podyuma taşındı.

     Koreografisini, Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni AbdülKadir Kırıcı, müzik ve sahne tasarımını Recep Genç’in üstlendiği defilede yöresel kıyafetleri davetlilere sergileyen Harran Üniversitesi öğrencileri sahneledikleri performansla usta mankenlere adeta şapka çıkartılar.

     Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncalarının Ashap ve Kına Gecesi Mizanseliyle renk kattığı  “Yöresel Kıyafetler Defilesi” izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Defilede ayrıca mankenler yöreye has dövme işleyerek, hızma yapıp başlarına taktıkları puşiyle sahneye çıktı.

    Uzun yıllardan bu yana halen yöre halkının giydiği, Şanlıurfalı bayanlarla özdeşleşmiş kıyafetlerin büyük bir cesaretle sergilendiği defileyi izleyen davetliler kıyafetlere duydukları hayranlıkları da gizleyemedi.

   Abdülkadir Kırıcı, Şehir Tiyatrosu Oyuncuları ve Harran Üniversitesi öğrencilerini düzenledikleri muhteşem “Yöresel Kıyafetler Defilesi”nden dolayı tebrik eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe defilenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

   Defileye, Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nihal Atilla ve diğer belediye birim amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.