banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

İşte Urfanın mutfağı

Şanlıurfa Belediyesi’nce organize edilen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Halepli bahçe’de “Geleneksel Urfa Mutfağı Tanıtımı” yapıldı.

      Çiğköfte, içli köfte, ağzı açık, ağzı yumuk, tirit, lahmacun,Urfa Kebabı, Ciğer, borani ve daha neler neler onlarca yöresel yemeğin tanıtıldığı etkinlik Sunucu Murat Yeni’nin güzel sunumuyla Kanalurfa, GTV ve Edessa Tv’den de canlı olarak yayınlandı.

    22-24 Ekim 2010 tarihleri arasında Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Haleplibahçe’de düzenlenen etkinlikte Peygamberler Şehri Şanlıurfa’nın yöresel yemekleri tanıtıldı.

     Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte, kentimize gelen yerli ve yabancı konukların yanı sıra Şanlıurfalılara yöresel yemekler ikram edildi.

        Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, burada gazetecilere yaptığı konuşmada, festivalin sosyo kültürel anlamda kentimize kazandırdığı değerlere dikkat çekti.

       Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin birbirinden güzel ve coşkulu bir şekilde geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Yücetepe, Şanlıurfa’yı gerek Türkiye’ye gerekse Dünyaya tanıtmak adına böyle bir etkinliğe yer verdiklerini söyledi.

       Yücetepe, “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde değişik etkinliklerimiz var. Biliyorsunuz, Şanlıurfa tarihinde birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok güzellikleri üretmiş bir kentimiz. O güzellikleri de dünyayla paylaşmış bir şehir. Bugün düzenlenen etkinlikte Şanlıurfanın yerel yemeklerini misafirlerimize sunduk. Yaklaşık 300e yakın katılımcı bu yemeklerin tadına baktı. Biliyorsunuz, Şanlıurfa yöresel yemekleriyle adını tüm dünyaya duyurmuş bir şehir. Şanlıurfa deyince ilk akla gelen hususlardan bir tanesi mutfak. O bakımdan bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

     Festival kapsamında kentte bulunan “Geleneksel Urfa Mutfağı Tanıtımı”na katılan ve birbirinden güzel yöresel yemekleri yiyen Suriye Halk Oyunları ekibi ve diğer ekipler yemeğin ardından seslendirilen türküler eşliğinde gönüllerince eğlendiler ve topluca halay çektiler.

     Programa, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nihal Atilla ve diğer belediye birim amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.