banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İşte Halil İbrahim Buluşmaları programı

programlarda buluşmaların felsefesine ve çok yönlülüğüne uygun konferans, konserler, sıra gecesi, tirit ziyafeti, sergi, turistik geziler ve toplu sünnet şöleni de organize ediyor.

Hz. İbrahim Peygamberin sofrasının başyemeği olarak bilinen tirit ikramı ile başlayacak olan ikinci gün etkinliklerinde, yaklaşık 40 bin kişiye tirit ikram edilmesi planlanmaktadır.

Tirit ikramının ardından Balıklıgöl anfi tiyatro yanında bulunan konferans salonunda Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Kültür Sergisinin açılışı yapılacaktır. Sergide yaklaşık 30 ülkenin kültürel öğeleri sergiye çıkacaktır. Farklı dil, din ve kültürlerden insanları bir araya getirecek olan serginin 3 gün boyunca açık kalması planlanmıştır.

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın en önemli etkinliklerinden birini ‘Uluslararası İlişkilerde Yardımlaşma Kuruluşlarının Rolü' konulu konferans oluşturuyor. Bu yıl Şanlıurfa'dan 80'den fazla sivil toplum örgütünün; yurt içi ve dışından da 100'e yakın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Buluşmalarda; ‘Uluslararası İlişkilerde Yardımlaşma Kuruluşlarının Rolü' konulu konferansta, uluslararası alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, alanında uzman, söz sahibi akademisyen ve yazarlar konuşmacı olacaktır.

Buluşmaların ikinci gününde gerçekleştirilecek olan ve Belediye Kültür Merkezinde (Nikah Salonu Yanı) saat 09.00 da başlayacak olan uluslararası konferansta; Uluslar arası İlişkilerde Yardım Kuruluşlarının Rolü konusu işlenecektir. Uluslararası alanda konusunun uzmanı ve saygın kişiler konferansımıza sunumcu olarak katılacaktır. Halil İbrahim Buluşmaları'nın ana ayaklarından birini oluşturan konferansta, akademik yaklaşımın yanı sıra, fiili hayatta karşılaşılan olumlu/olumsuz örnekler de paylaşılacaktır. Konferans ile yardım faaliyetlerinin kriterlerinin belirlenmesi noktasında önemli kazanımlar elde edilecek ve sonuçlar tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır.

*Sünnet Geleneğini Sürdürülüyor

Buluşmalar OSM Ortadoğu Hastanesi'nde gerçekleştirilecek olan Toplu Sünnet Şöleni ile devam edecektir.

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Hz. İbrahim Peygamber ile başladığı kabul edilen sünnet geleneği sürdürülmektedir. Bu yıl Kimse Yok Mu Derneğinin ve OSM Ortadoğu Hastanesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan ve artık geleneksel hale getirilen Sünnet Şöleni kapsamında bugüne kadar yüzlerce çocuk sünnet edilmiştir. Şanlıurfalı çocuklarımızın sünnet işlemleri, bütün cerrahi ve medikal tedbirler alınarak, en son tekniklerle gerçekleştirilmektedir. Toplu sünnet etkinliğinde, Şanlıurfa Valimiz Sayın Nuri Okutan, sünnet olan çocuklarla yakından ilgilenip, onlara hediyeler verecek ve aileleri ile sohbet ederek, yakınlarının sevinçlerini paylaşacaktır.

*Urfa Misafirleri Evinde Ağırlıyor

 

IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda, Şanlıurfalılar yerli ve yabancı konukları evlerinde ağırlayacak.

Şanlıurfalı vatandaşlarımız buluşmalar için ilimize gelen yerli ve yabancı konukları Hz. İbrahim Peygamber'in misafirperverliğine yakışır bir şekilde kendi evlerinde ağırlayacak.

Halil İbrahim Sofraları adı verilen bu güzel paylaşım sayesinde; vatandaşlarımız konuklar ile tanışma, kaynaşma fırsatı bulacak kendi aile ortamlarında karşıladıkları konuklarına sofralarını açacak ve konuklara yöresel yemeklerini Hz. İbrahim'in geleneksel misafirperverliğiyle sunacaklardır.

İnsani ilişkilerin geliştirilmesinin önemli bir örneği olarak Hz. İbrahim'in cömertliğinin, misafirperverliğinin bugün de devam ettirilmesi için her yıl buluşmalarda bu davetlere yer verilmektedir. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na destek veren vatandaşlarımız, konuklara gösterdikleri ilgi ve güler yüz ile Hz. İbrahim'den miras kalan bu geleneğin güzel bir örneğini daha vermiş olacaklardır.

Hz. İbrahim'in ilk akla gelen vasıflarından biri misafirperverliği olup, birçok kaynakta Hz. İbrahim'in ilk misafir ağırlayan kişi olduğu ve Ebu'edyaf (misafirler babası) diye anıldığı belirtilmektedir. Hz. İbrahim sofraya hiçbir zaman misafirsiz oturmaz, misafir olmadığı zamanlarda, misafir aramaya çıkarmış.

*ikinci gün Sıra Gecesi ile sona eriyor

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın ikinci günü yerli ve yabancı konuklar için özel bir sıra gecesi düzenlenmesiyle sona erecek.

                                                     

Bölge müziği ve kültürünü ilimize gelen yerli ve yabancı konuklara tanıtmanın geleneksel bir yolu olan sıra gecesinde, konukların güzel vakit geçirmeleri ve Şanlıurfa'nın atmosferine alışmaları amaçlanmaktadır. Sıra gecesinde, katılımcı ve konukların birbirleriyle kaynaşması, sıcak diyalogların kurulması için de uygun bir ortam sağlanacaktır.

Çiğ köfte ve mırra gibi geleneksel ikramların yapılacağı gecede, Şanlıurfalı sanatçı İshak Demir tarafından Urfa türküleri ve hoyratları seslendirilecek olup, gecenin sonunda havai fişek ve lazer gösterileri yapılacaktır.

–Üçüncü Gün Etkinliklerinde Şanlıurfa Gezilecek

*Urfa'da Tarihe Yolculuk

Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geldiği IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın son günü, yabancı ve yerli konuklar için tarihi Urfa mekânlarına gezi düzenlenmesiyle başlayacak.

Buluşmalar için yurt dışından Şanlıurfa'ya gelen yabancı konuklara rehber eşliğinde kentimizin tarihi mekânları tanıtılacaktır. Gezi programında Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerleri, turistik mekânları ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Şanlıurfa'nın tarihsel, kültürel, arkeolojik ve dinsel açıdan turistik tanıtımının amaçlandığı bu geziyle, yabancı konuklarla daha sıcak bir diyalog kurulmuş olacak ve tanıtım faaliyetlerine de önemli bir katkı sağlanacaktır.

*Finali Ferhat GÖÇER Yapacak

IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları; Şanlıurfa'nın bağrından çıkıp, Türkiye'ye mal olmuş bir Ferhat Göçer konseri ile son bulacak. Buluşmaların finalinde 11 Nisan Şehir Stadyumunda saat 21.30'da sevenlerinin karşısına çıkacak olan Ferhat Göçer, birbirinde güzel eserlerini hemşehrileri için yorumlayacak. Konserin ardından gerçekleştirilecek olan lazer ve hava fişek gösterileriyle buluşmalar sona erecek.

Bu yılki etkinliklere her sene olduğu gibi yurtdışından tanınmış ve dünyanın dört bir yanında faaliyet yapan yardım kuruluşlarının yanı sıra ülkemizden de İHH, Yeryüzü Doktorları, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu, Uluslararası Mavi Hilal Derneği, Yardım Eli, Dost Eli gibi önde gelen yardım kuruluşları katılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.