banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

İstanbululara, Şanlıurfa'yı tanıtıyor
Bayrampaşa Şehir Parkı’nda Zara konseri ile başlayan “7 İklim 7 Renk” kültür şöleni, Güneydoğu Anadolu Gecesi ile devam etti. Yöresel sanatçıların sahne aldığı, halk oyunlarının oynandığı gecelerde Bayrampaşalılar, omuz omuza, gönüllerince eğlenirken, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı Güneydoğu Anadolu gecesinde Recep Kaymak, Keremo, Yadigar, Sezgin Coşkun, Suat Kılıç ve Kamil Akbaba sahne aldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özgü halk oyunları oynandı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, bu projenin İstanbul’da yaşayan tüm bölgesel renk, kültür ve kimlikleri buluşturan bir proje olma özelliğini taşıdığını söyledi. Bu buluşmanın, sevgi ve kardeşlik bağlarıyla, kader birliği yaparak, birlikte yaşama iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Başkan Aydıner, “Bu buluşma, yörerel arasındaki bilişimi, etkileşimi ve iletişimi daha da hızlandırıp güçlendirecektir” dedi.

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı da, “Kentimizin tanıtımı için bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu amaçla Şanlıurfa standını açtık” dedi.
Müslüm Aktürk / İstanbul


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.