banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İstanbul'da 'Yeryüzünün Yıldızları' anılıyor

İstanbul’un Kâğıthane ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen program kapsamında Hz. Ebubekir’in hayatı anlatıldı. Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın da katıldığı programa halktan da yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Program Adem Aksu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından sahabeleri anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Programda, küçük kızlardan oluşan ilahi grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Çocuklarımıza sahabeyi iyi anlatmalıyız

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yusuf Tutak Hoca, “Sahabe nesli öyle bir nesildir ki fiili olarak Allah tarafından terbiye edilmiştir. Yanlış yaptıkları zaman ayet iniyor. Biz sadece onların hayatlarına bakmayacağız. Kendi hayatımıza da bakacağız. Eğer bu gün bizim çocuklarımız tuttuğu takımın futbolcularının 10’unu sayıyor fakat daha sağ iken cenneti kazanan 10 sahabeyi sayamıyorsa bir yanlışlık var demektir. Biz tanıtımımızı iyi yapamamışız demektir.” dedi.

Hz. Ebu Bekir’in hayatından kesitler anlatan Tutak, Müslümanların dostlarını ve arkadaşlarını iyi seçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Teslimiyetin adı Hz. Ebubekir

Hz. Ebu Bekir’in ilk iman edenlerden olduğuna değinen Tutak, “Allah Resulü, ‘Ben imanı kime arz ettiysem ya biraz düşündü ya da biraz zaman istedi. Ama Ebu Bekir tereddütsüz iman etti.” diyor.  İşte iman budur. Ve iman etmesinin hemen ertesi günü İslam için çalışmaya başlıyor. Üstelik daha İslam adına çok şey bilmeden. Altı günde altı kişinin hidayetine vesile oluyor. İşte kardeşler bizim böyle çalışmamız gerekiyor. İslam adına karınca misali çalışmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Önce Allah Resulü daha sonra sahabenin örnek alınması gerektiğini ifade eden Tutak, hayatın her alanında, yapılan davranışlara, insanlar ile ilişkilerde, insanların her daim kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirtti.

Minik kızların şiirler seslendirdiği program, Abdurrahman Yıldız Hocanın duası ile son buldu. (Miraç Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.