banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

İstanbul’da Urfa Sıra gecesi
İşadamı Cemalettin Doğan’ın ev sahipliğini yaptığı sıra gecesi, Şanlıurfalıların adına yakışır bir şekilde gerçekleşti. Konuklar, Urfa isotu ile yoğrulan çiğköftenin yenilmesinden sonra usta sanatçı Şeref Uslusoy’un müzik ziyafetiyle güzel bir gece geçirdi. Şeref Uslusoy, müzik ziyafetine başlamadan önce ilginç bir itirafta bulundu. Yıllardan beri bu işin içinde olmasına rağmen bestekâr Yesari Asım Arsoy'un 'Ömrüm Seni Sevmekle Nihayet Bulacaktır', Sadettin Kaynak'ın, 'Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece', Hacı Arif Bey'in 'Vücut İkliminin Sultanısın' şarkılarının Peygamber Efendimiz (sav) için yazıldığını bilmediğini söyledi. Uslusoy, müzik ziyafetine bu eşsiz güzel şarkılarla başladı.
Sırı Gecesi’ne katılanlar, Şenlikköy Camii İmam Hatibi Nedim Ceylan ile Eyyüp Sultan Camii Emekli Başmüezzini Sefer Hoca’nın ilahileriyle mest oldular.

İş adamı Azmi Akbıyık, iki haftada bir olsa da güzel bir toplulukla biraraya gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Ayda iki kez Çarşamba akşamları düzenledikleri sıra gecelerinde adeta Şanlıurfa’yı yaşadıklarını belirten Akbıyık, “Soframız Urfa sofrası, insanlarımız yine o yörenin ve konumuz da yine genelde Urfa oluyor. Geceden ayrılırken herkesin gözünün içi gülüyor. Bu memnuniyet mutluluğumuzu arttırıyor” dedi.

Geceye katılan Şanlıurfa Belediye Eski Başkanı Ahmet Bahçivan da, “Çok mutlu oldum. Saat 01.00’e kadar oturulması bu gecenin değerini ortaya koyuyor” dedi.

Gecede ayrıca İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılardan Av.Şevket Küçük, Mustafa Akyürek, Erol Akyürek, Dr.Faysal Şenbayram, Cemalettin Doğan, Emin Uludağ, Zeynel Abidin Keskin, Ahmet Bingöl, Mahmut Yıldırım ve yazarımız Müslüm Aktürk de katıldı.

İbrahim Aktürk / İstanbul / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.