banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İshakpaşa Sarayı Mescidi 200 yıl sonra ibadete açıldı

Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Alkan, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı açılış programında, İl Müftüsü İbrahim Gemici ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okundu. 

200 yıl sonra Cuma Namazıyla ibadete açılan Mescitte, Namaz sonrasında vatandaşlara yöresel yemek olan keşkül ikramında bulunuldu. 

Tarihi mescidin açılışını değerlendiren Ağrı Valisi Musa Işın, camide bundan sonra 5 vakit Namaz kılınacağını söyledi. 

Işın, “200 yıl sonra Cuma namazını burada kılmış bulunuyoruz. İshakpaşa Sarayı uzun bir süre restorasyona tabi tutuldu ve cami kısmı bugün ibadete açıldı. Halkımız cami kısmının ibadete açılmasını çok istiyorlardı. Restorasyon işi bittikten sonra gerekli hazırlıklar ve çalışmalar yapıldı. 200 yıl sonra Cuma namazımızı kıldık. Allah namazımızı kabul etsin. İnşallah bundan sonar da burada 5 vakit namaz kılınacak. Buranın imamı olacak. Sarayın restorasyonunda Kültür ve Turizm Bakanımızın çok emeği olmuştur, kendilerine teşekkür ediyoruz. Burası ve Ahmed-i Hani Hazretleri’ni birlikte değerlendirmek lazım. İkisi de mübarek yerlerdir. Buralara sahip çıkmak lazım" dedi. ( Ömer Adıgüzel - İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.