banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

İpek Palas Bediüzzaman Müzesine Para engeli

Said Nursi’nin Şanlıurfa’da vefat ettiği İpek Palas Otelinin müzeye çevrilmesiyle ilgili çalışmalar, Otel sahibinin çok para istemesine takıldığını ama yinede çözüleceğini belirten Şanlıurfa AK PArti Milletvekili Dr. Halil Özcan; “Üstad’ın ruhunun Urfa’da olduğuna inanıyorum. O Urfa’yı çok sevdiğini belirtmiştir. Onun anısına burada vefat ettiği oteli müzeleştirmek için çalışmalarımız var. Ancak, sahibiyle yaptığımız görüşmede fiyat konusunda anlaşamadık. Yine de görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca eğer Şanlıurfa’da yaşayan alimler müzesi yapılırsa Üstada da orada yer verilir.” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Bediüzzaman Said Nursî’nin 23 Mart 1960 yılında vefat ettiği, İpek Palas Otelinin müzeye dönüştürülmesi talep edilmişti.

Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.