banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İnzar Dergisi Kasım 2015 sayısı çıktı

Aylık İlim ve Kültür Dergisi İnzar’ın Kasım 2015 sayısı çıktı. İnzar Dergisi 134. sayısında “Sünnete ittiba” konusunu ele alırken; konuyla alakalı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer ile bir röportaj gerçekleştirmiş. Derginin başyazısında ise okuma alışkanlığının neredeyse terk edilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bu dönemde okumanın İslami hizmet açısından önemine dikkat çekilmiş.

Derginin yazarlarından Abdulkadir Turan, sünneti hedef alanların aslında Kur'an’ı zırhsız, kal’asız bırakarak onu hevâlarına göre yorumlayıp insanları yeniden kendilerine kul etme hedefinde olduklarına dikkat çekerek batının saldırılarının felsefesini ortaya koyuyor. Abdulkuddüs Yalçın, Hz. Resulullah’ın dili üzere sünnetine tabi olmanın iman gereği olduğunu izah ediyor. Aynı şekilde Mehmet Şenlik de, İslami külliyatta sünnete ittibanın gerekliliğine değinen bir yazı kaleme almış.

M. Zeki Ergin, Tefsir Köşesi’nde Al-i İmran 164. ayetin ışığında sünnete tabi olmanın Kur'an emri olduğunu, Kur'an’a imanın Resulün sünnetine tebeiyeti zorunlu kıldığını izah ediyor. Mehmet Said Çimen ise; Resulün sünnetinin aslında Allah’ın sünnetine uyma olduğunu, Resulün sünnetini işlevsiz kılmanın Allah’ın sünnetinin dışına çıkmak olduğunu dolayısıyla dünya ve ahiret huzurunu yitirmek olduğunu izah etmiş. Aynı şekilde Abdulhakim Sonkaya Abese süresinin ilk ayetlerine getirdiği yorumla Resulün kendisini görmeyenleri nasıl karşıladığını ifade etmiş.

İnzar Dergisi Kasım 2015 sayısında bu ve buna benzer birçok makale, yorum, şiir ve analize yer verilmiş.

Dergiye www.inzardergisi.com ya da 0212 610 25 80 numaralı telefondan ulaşılıp, abone olunabiliyor. Ayrıca okuyucular, aynı adres ve telefondan görüş ve önerilerde bulunabiliyor.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.