banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor Karaköprü’de İsmar tepkisi

İnönü Stadı'nda fethin 559. yılı kutlandı
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak, ezilen milletleri ve tüm Müslümanları birlik olmaya çağırdıklarını belirterek, ''Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla diz çökmez. Zalimlere diz çöktürmenin tek yolu vardır. O da güç birliği yapmaktan geçer. Günün birinde inşallah bu güç birliği kurulacaktır'' dedi.

Anadolu Gençlik Derneği'nce (AGD), İstanbul'un fethinin 559. yılı nedeniyle İnönü Stadyumu'nda fetih şöleni düzenlendi.
Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kişinin katıldığı şölen, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Spor gösterilerinin ardından Mehteran takımı konser verdi.

Beşiktaş İnönü Stadyumu'ndaki kutlamalara Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile birçok yerli ve yabancı İslam alimi katıldı. Stad 30 binin üzerinde partili tarafından tamamen dolduruldu. İran'dan Dünya Birincisi Kerim Mensuri'nin Kur'an ziyafeti ile başlayan fetih kutlamalarında, Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan da sinevizyon gösterimiyle anıldı.



Kâbe imamlarının Fetih Suresi'ni okuduğu kutlamalarda İstanbul'un fethi 5 farklı aşamada tiyatro gösterisi ile sunuldu. İslam sancağı da temsili Ulubatlı Hasan tarafından yine burçlara dikildi.

Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve beraberindeki heyet, üstü açık arabayla halkı selamladı.

Törende konuşan Kamalak, Türk milletinin asil ve şerefli bir millet olduğunu belirterek, İstanbul'un fethinin bu şanlı tarihte ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.



Kamalak, Türk milletinin ecdadının gittiği her yere adalet götürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Şu an dünya bu adalete o kadar muhtaç ki, biz Milli Görüş olarak bu adaleti tesis etmeye çalışıyoruz. Bakın İslam alemi param parça. Her gün bir İslam ülkesi bombalanıyor. Bizim de asker verdiğimiz NATO, geçen yıl 6 İslam ülkesini bombalamıştır.

Afganistan, Pakistan, Irak, Libya, Yemen ve Somali bunların arasındadır. Bombalayanlar da küresel emperyalizmin temsilcileridir. Bunu durdurmak lazım. Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak diyoruz ki, ey ezilen milletler ve Müslüman kardeşlerimiz, gelin bir olalım. Unutmayınız ki, mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla diz çökmez. Zalimlere diz çöktürmenin tek yolu vardır. O da güç birliği yapmaktan geçer. Günün birinde İnşallah bu güç birliği kurulacaktır.''

Kamalak, bir gün bu güç birliğinin mutlaka kurulacağını vurgulayarak, ''Herkese yetecek kadar nimet vardır ama adil bir düzen yoktur. Adil bir düzen olmadığı içindir ki, onlarca insan yerinden, yurdundan edilmiş, mülteci hayatı yaşamaya mecbur kılınmıştır. Örneğin Filistin, Somali gibi. Milli Görüş olarak tüm insanlığın mutluluğu için çalışıyoruz. İnşallah bu gençlik de o mutluluğu gerçekleştirecektir'' diye konuştu.



Şölene, İslam aleminin dört bir yanından konukların katıldığını ifade eden Kamalak, bu birlik ve beraberliğin giderek arttığını söyledi.

Konuşmaların ardından İstanbul'un fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı.

Stadyumdaki binlerce kişi ''Fetih Suresi''ni aynı anda hep birlikte okudu. Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın fetih konuşması ve yemini sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi.

Tören, mehter takımının söylediği fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.











dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.