banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

İngilizce öğretmenlerine seminer

Ortaöğretim projesi kapsamında yabancı dil öğretiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Koordinatörlüğünde Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ve Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı işbirliği ile İngilizce öğretmenlerine 08–12 Kasım tarihleri arasında Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde seminer düzenlendi.

 

            Seminer öncesi düzenlenen törene Milli Eğitim Müdür Vekili Temel Büyükbudak, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığından Eğitim görevlisi Mehmet Ali Söyler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ömer Coşkun ile İngilizce öğretmenleri katıldı.

 

            Törende bir konuşma yaban Talim Terbiye Kurulu Başkanlığından Eğitim görevlisi Mehmet Ali Söyler “ Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen İngilizce dersi müfredat programı tanıtım semineri için burada toplanmış bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımız zaman zaman her derslerde olduğu gibi İngilizce dersinde de ortak kaideyi oluşturmak ve başarıyı daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için çeşitli seminerler, kurslar ve buna benzer çalışmalar yapmaktadır. Bu seminerimiz de bunlardan biridir” dedi. 

 

            Daha sonra törende konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Temel Büyükbudak ise “ Bu seminerin ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçen bütün yetkililere ilim adına teşekkür ediyorum. Ancak bir eğitimci olarak şu acıyı paylaşıyorum hepimiz uzun yıllar İngilizce dersi okuduk ama çocuklarımız hatta Üniversite mezunlarımız İngilizce de maalesef çok çok gerideler. Başka ülkelere gittiğimizde 8–10 yaşındaki çocuklar, Akdeniz bölgesindeki garsonlar çok güzel İngilizce konuşurken benim ülkemde üniversiteyi bitirmiş birçok insanımın İngilizce bilmemesi beni üzüyor. Burada inanıyorum ki bir haftalık bu program biraz daha ufkumuzu açarak bundan sonraki çocuklarımıza ve bundan sonraki üniversiteyi bitirecek gençlerimize herhalde İngilizcenin öğretilmesi daha iyi hale gelecektir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.