banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İmamlardan kan bağışı

Şanlıurfa’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından kurulan stantlara din görevlileri büyük ilgi gösterdi.

 

1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanan ancak 2003 yılında Camiler ve din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanan etkinlikler tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da kutlanıyor.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Kızılay Şubesi tarafından DSİ Konferans Salonu’nda kurulan kan bağış stantları din görevlileri tarafından büyük ilgi gördü. Yenişehir Çamlık’ta Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile birlikte onurlarına verilen yemeğe katılan yaklaşık 500 din görevlisi DSİ Konferans Salonu’na geçerken burada Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından kurulan stantlara büyük ilgi göstererek kan bağışında bulundu. 

 

Camiler ve din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde son 3 yıldır, kentte görev yapan din görevlilerini yemekte buluşturduklarını ifade eden İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu,  cemaat, cami, ve dinin gönül dünyamızda çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Şanlıurfa’da sofra geleneğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Tahiroğlu, yaklaşık 500 din görevlisini yemekte buluşturduklarını ve yemeğin ardından kadın, çocuk ve cami konulu bir panele katılacaklarını belirtti. Tahiroğlu; “Küçük çocuklarımızın körpe imanlarına cami kavramlarını şimdiden yerleştirilmesi onların cemaatimizin arasına katılmaları için bu sene onların kurslarına ağırlık verilmektedir.” Diye konuştu.

 

DSİ Konferans Salonu’nda etkinlikler çerçevesinde düzenlenen konferansa panelist olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız Dini Yayınları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Akbaş, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Ahmet Gökmez  ve Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu katılacak.

Adnan Çelik / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.