banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İmam hatip öğrencilerinden Mekke'nin Fethi programı

Şanlıurfa Yenişehir ve Eyyübiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Mekke’nin Fethi konulu program düzenlendi.  Zeynel Abidin Doğan’ın Kuran tilaveti ile başlayan etkinlikte, Mekke’nin fethini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı, okul öğrencileri tarafından şiir ve ilahiler okundu.

Programda konuşan okul öğretmeni Harun Özbek, Mekke fethini anlatan kesitler sundu. Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendimiz (s.a.v) Mekke’ye girerken tevazudan başını öne eğmiş durumda neredeyse sakalları devesinin semerine değecek bir şekildeydi. Efendimiz (s.a.v) elindeki asası ile Kâbe’nin çevresindeki putları teker teker kırdı. Ve şu ayetleri okudu; Deki hak geldi batıl zail oldu. Batıl yok olmaya, zail olmaya mahkûmdur.”

Konuşmanın ardından program, ilahi- ezgi ve İmam Hatip Lisesi Tiyatro Grubu’nun Mekke’nin fethini konu alan bir skeç gösterimi ile devam etti.

Etkinlik, Bilal Öztürk’ün okuduğu dua ile sona erdi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.