banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor Jan Kuchta Filip Panak

İmam Bakır Türbesinde neler oluyor


Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Harran Harabeleri, Harran Kalesi, Şuayip Şehri, Hayat Bin Kays El Harrani (Hayati Harran-i Hazretleri türbesi ) ile birlikte Yerli ve Yabancı Turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden olan ve İmam Bakır Türbesi
T.C Başbakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 18.11.2013 tarihinde İmam Bakır Türbesi’nin bakım onarım işini 1 yıldan az bir sürede 16.11.2014 tarihinde bitirilmek üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolünde 473.739.32 TL’ye AZBOY Mühendislik Hizmetleri İnş. Gıda. San. tic.ltd. Şirketine verilmişti.
İş Bitim tarihi 16.11.2014 olan İmam Bakır Türbesinde, yerinde yapılan incelemede işi bitim tarihinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yapılan yenileme işleminde Söz verilen tarihte bitirilmediği,  İmam Bakır Türbesinde yapılan Yenileme İşinin Çok ağır yapıldığı, İmam Bakır Türbesi ve Camisi etrafından keçilerin gezdiği, Cami Camlarının param parça olduğunu, Ebu Ca'fer İmam Muhammet (İmam Bakır ) Türbesinin üstünden elektrik kablolarının aşağıya sarktığı, İmam Bakır Türbesi ve Cami etrafından bulunan mezarların parçalandığı gözlendi.
İmam Bakır Kimdir?
Harran'ın 3 km. kuzeydoğusunda İmam Bakır Köyü'nde 12 İmamdan beşincisi olan Ebu Ca'fer İmam Muhammet Bakır türbesi bulunmaktadır. Halife Hz.Ömer zamanında (miladi 639'da) Urfa ve Harran'ın fethi savaşına katılan Ebu Ca'fer İmam Muhammet'in kopan bir parmağının buraya gömülerek üzerine türbenin yapıldığı ve köye "İmam Bakır" adı verildiği rivayet edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.