banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

İlköğretim ve Liselere Kitap Bağışı Yapıldı

Siverek Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen projede ilçede bulunan tüm ilköğretim ve liselere güncel roman, tiyatro, dergi, hikayeler ve makalelerden oluşan, kültür sanat dergilerinin de aralarında bulunduğu  kitap seti bağışlandı.
Proje koordinatörü Barış Yuvanç yaptığı açıklamada; “Siverek Okuyor Projesi” kapsamında halkımıza kitap okuma alışkanlığı yaygınlaştırmak amaçlı başlatılan projenin en önemli ayağı güncel kitaplarla okuyucularla buluşturmak. Geçtiğimi hafta ihalesi yapılan kitapların geldiğini ve ilçe halk kütüphanesinden temin ettiğimiz güncel dergilerden oluşan setleri her okulumuza eşit sayıda belirleyerek teslim ediyoruz böylelikle var olan kütüphaneleri güçlendiriyoruz.  2000 güncel eserlerin yer aldığı kitapları okullarımızın kütüphanelerini güçlendirmek amaçlı bağışlıyoruz.
Sadece ilçede bulunan okullarda değil proje kapsamında Siverek’ten Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahta, Ceylanpınar, Viranşehir arasında yolculuk yapan minibüslere 500 adet güncel kitaplardan oluşan mini kütüphane kurduklarını ayrıca ilçede yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlarımızın işlem esnasında beklerken kitap okuma olanağını sağlamak için mini kütüphaneler kurduklarını,  Şuana kadar gerçekleştirdiğimiz Radyo Programlarında da 100’e yakın kitap dağıtıldığını belirtti.
KİTAPLIK SİZDEN KİTAPLAR BİZDEN
“Projemiz kapsamında İlçede bulunan esnaflarımıza da yaptığımız çağrıda işyerlerinde kitap okuma köşesi oluşturmak isteyen vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda kendilerine kitap temin edebiliyoruz”. dedi
BİLİNÇLİ TOPLUM İÇİN SİZLERİNDE BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ.
Yuvanç konuşmasında son olarak, “Projemize özellikle Siverek ve Türkiye’nin bir çok noktasından destek bekliyoruz. Şuan kendi imkanlarımız doğrultusunda Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sağladığı kitapları okuyuculara ulaştırıyoruz ama bunlar talepleri karşılayamıyor.
Vatandaşlardan ricamız projemize kitap bağışında bulunmaları. Evlerinde okuduktan sonra köşeye bıraktıkları kitaplarını bizlere yollamaları talep ediyoruz. Böylelikle kitap okuma alanlarının artırılması herkesin iş yerinde evlerinde kitap okuma alışkanlıklarını yaygınlaştırmak. Bundan dolayı vatandaşlarımızın bizlere kitap bağışında bulunmaları projemiz açısında önemlidir.” dedi
Kitap Dostluğu Kulübü’nden “Siverek Okuyor” projesine destek

Siverek’te başlatılan okuma seferberliğine bir katkıda Kitap Dostluğu Kulübünden.

Kitap Dostluğu Kulübü adına Dilek Özcan yaptığı açıklama da, kulüp olarak başlatılan bu tür sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek, Siverek Okuyor Projesi koordinatörleri ile görüşerek Siverek Anadolu Kız Lisesi’ne Mart sonu itibariyle kütüphanesine kavuşması için kitap göndereceklerini kaydetti.  Kütüphane’nin kurulması için kitapları üstelenen Kitap Dostluğu kulübü yetkilisi Dilek Özcan ayrıca, Türkiye’de okuma oranının düşük olduğunu belirterek gerek ekonomik nedenler gerekse kitap okuma alışkanlığı yaygın olmamasından ötürü okuma oranlarına dikkat çekti. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması hepimizin görevi, vatandaşlarımıza da bu konuda kitap bağışlarıyla destek olmalarını istiyoruz.  Bugün Türkiye’de ayrı ayrı şehirlerde doğu-batı ayırımı yapmadan kütüphaneler kuruyoruz. Kurulan bu kütüphanelerin kitaplarının da bağış olduğundan dolayı, bugün evde okumadığınız ne kadar çok kitap bağışı yapılması demek daha fazla zengin kütüphane demek. Bundan dolayı kitap bağışlarına önem göstermemiz gerektiği belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.