banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İlk Öncülerden yaz programı

İlk Öncüler Derneği tarafından Şair Nabi kültür Merkezinde "Yaz çalışmaları" adlı bir program düzenlendi. Programda slâytlar eşliğinde İlk Öncüler Derneği tarafından öğrencilere verilen hizmetler ailelere birer birer gösterildi. Daha sonra öğrenciler tarafında çeşitli gösteriler sahnelendi. Yoğun katılımın olduğu programda duygusal anlar yaşandı. Sahnelenen gösterilerde bazı veliler gözyaşlarını tutamadılar.

 

İlk Öncüler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Ayşe Üzümcü program hakkında bilgi verdi. Üzümcü; “Sosyal bir cehaletin önüne geçmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Bu anlamda haziran ayı içerisinde yaz okullarımızı başlatmıştık. Öğrencilerimize Kuran-i kerim okumayı ezber yapmayı, ezberlerinde mealleri öğrenmeyi ve Kuran- Kerim’in tefsirine yönelik çalışmalar yaptık. Bunun yanında siyer dersleri oldu, İslam tarihi derslerimiz oldu bu şekilde öğrencilerimize eğitmeye çalıştık. Büyük emekler harcandı, öğretmenlerimizin hepsi özverili bir çalışmayla bu işi sürdürmeye çalıştı, hepsi evinden işinden feragat etti” dedi.

 

İlk Öncüler Derneği olarak Kur’an merkezli bir müfredatla gençleri ve çocukları motive edici dersler verdiklerini belirten Ayşe Üzümcü sözlerini şöyle sürdürdü; “Derneğimiz aracılığıyla genç erkek ve genç kızlarımıza, ilk orta ve lise çağındaki çocuklarımıza Kuran-i Kerim, Tecvit, Ezber, Tefsir, İslam tarihi, Peygamberler tarihi ve siyer dersleri verilmektedir. Derneğimizin faaliyetlerinden olarak Arapça derslerimiz ve ebru derslerimizde bulunmaktadır. Gençlerimizi motive edecek olan enstrüman derslerimizde mevcuttur. Kuran eksenli Allah merkezli bir hayatı kendine ilke edinen İlk Öncüler Derneği bu yazda Kuran merkezli bir müfredatla öğrencileriyle buluştu. Bu çalışmalarla öğrencilerimize bir bilgi yüklemesi yapılmadığı bilgiyi bilinçle buluşturup öğrencilerimize Kuran-i bir tasavvuf ve Kuran-i bir bakış açısı çizilmeye çalıştırıldı. Müfredatımızın oluşması esnasında bir öğreticiden fazla bir öğrenci gibi geceli gündüzlü çalışıp müfredat hazırlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şair Nabi kültür Merkezinde "Yaz çalışmaları" programında çocuklar hünerlerini sergileyen çeşitli gösteriler yaptılar.

 Murat Çiftçi / GAP Gündemi

 

VİDEO


İLKÖNCÜLER DERNEĞi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.