banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İlk Öncüler eşleri eğitiyor

İlk Öncüler Derneği karı-kocalara yönelik düzenlediği eğitim toplantılarına Cumartesi günü Hacı Bekir Sofrası toplantı salonunda düzenledikleri 5.cisi ile sürdürdüler.

 

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan programa Eğitimci Halil Atalay’ın slayt sunumu ile program başladı. Slayt sunumunun ardından ailenin önemi ve eşlerin sorumluluklarını ele aldı. Program hakkında dernek Başkanı Perihan Taylı bilgi verdi.

 

Hedeflerinin aile kurumunun gerçek anlamı ile görevlerini yapan birer bilinçli eş olmalarına yardımcı olduğunu belirten İlk Öncüler Derneği Başkanı Perihan Taylı; “Eğitim ailede başlar. Bilinçli bir anne ve babanın çocukları da bilinçli olur. Böylece bilinçli, duyarlı bir toplum oluşur. Bu nedenle 50 evli çift, yaklaşık 50 de nişanlıları ve evlenme çağında olan gençlere yönelik ayda bir, İl dışından davet ettiğimiz uzmanlar tarafından eğitim semineri veriyoruz” dedi.

 

Her ayın son haftasındaki Cumartesi akşamları düzenledikleri eğitim seminerine, bu ay Ribat Vakfı eğitmenlerinden Halil Atalay’ı davet ettiklerini belirten Perihan Taylı; “33 şehirde başlattığımız aile eğitimini 3 yıl olarak planladık. Birinci yılında ana konularımız Aile ve Eşler, ikinci yılımızda Ailede çocuk ve üçüncü yılımızda ise genel olarak aile sorunları ve çözümlerini ele alıyoruz. İlk yılımızın 5.ci ayındayız, bu ailelerimiz gelecek yıl ikinci konuları işleyecekler. Gelecek yıl yeni aileler için ise yeniden bir program düzenleyeceğiz” dedi.

 

Eğitime katılan eşleri belirlemeden önce duyuru yaptıklarını ifade eden Başkan Taylı; “Buraya gelmek isteyen eşlerle görüşüyoruz ve her ay düzenli olarak gelmelerini sağlıyoruz” dedi.

 

İlk Öncüler Derneği Başkanı Perihan Taylı; “bilindiği gibi her şey aileden başlar. Sağlıklı, bilinçli, saygılı, maneviyatı yüksek, Allah korkusunu bilen, alışverişte dürüst olan velhasıl insani değerleri bilen ve taşıyan bir toplum için en küçük mektep olan “aile mekteplerini” birer eğitim yuvasına dönüştürmek lazım. Bunu yapmak için ise eğitimli anne-baba gerekir. Bu yüzden aile kavramına ve misyonuna büyük önem veriyoruz” dedi.

Ömer ASLAN /  www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.