banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

İlci: Öğretmenlerimiz kendilerini yenilemesi gerekiyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapılan panele İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Vural, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ömer Polat, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Bayındır, İstanbul Aydın Üniversitesi Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Berrin Özkirişçi ile Rehber Öğretmenler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı. İlci “Böyle programların düzenlenmesindeki temel amaç, temel hedef ilimizdeki eğitim alanında uğraşan öğretmenlerimizin dünyanın gelmiş olduğu yerde ne oluyor ne bitiyor akademik camianın tespit ettiği ya da söylenmesi gereken şeylerin neler olması gerektiği ile ilgili yılların birikimi yılların emeği yılların çalışmasının biriktikleri çalışmalarının bizlerle paylaşacak olması İstanbul’dan buraya kadar gelmiş olmaları gerçekten bizleri mutlu etmektedir.

Biz bilim dünyasının insanları olarak bilimde uzak duramayız değerli arkadaşlar. Ben nice öğretmen arkadaş biliyorum mezun olduktan sonra 30 yıldır görev yapıyor bu 30 yıldır görev süresince bir tane kitap okumadığını görüyoruz. Dolayısıyla üniversitelerimizin bu anlamda yapmış olduğu bütün katkıları ben çok değerli görüyorum. Çok önemsiyorum. Üniversiteler ile birlikte her türlü etkinliği düzenlememiz gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum. Bilim dünyasının gelmiş olduğu akademik camianın gelmiş olduğu noktaları eğer öğretmenlerimiz araştırmazsa eğer öğretmenlerimiz takip etmezseler maalesef ama maalesef kendilerini yenilemeyemezler.  Kendisini yenilemeyen bir öğretmen kendisini yenilemeyen bir kişi bana göre öğrenciye de bir şey veremez. Çünkü bilgi çok çabuk değişiyor bilgi çok çabuk yayılıyor ve çok çabuk değişen bilginin de öğretmen tarafından doğru bir şekilde anlatılması doğru bir şekilde izah edilmesi gerekiyor. Çocuklarımız çok hızlı öğreniyorlar.

Değerli arkadaşlar çok hızlı öğrenen çocuklara ayak uyduramayan bir öğretmen sınıfta saf dışı olur. Sınıfta ders bile işleyemez. Sınıfta hâkimiyet bile kuramaz. Dolaysıyla biz öğretmen arkadaşlarımızın yapılan her türlü etkinlikte en üst düzeyde rol almasını görev almasını yapılan çalışmaları takip etmesini istiyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin açılış konuşmasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Bayındır Çocuk Suçluluğu konusunda yaklaşık bir saat süren rehber öğretmenlere bir konuşma yaptı.

Panelin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Bayındır’a günün anısına bir palet takdim ettikten sonra panel sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.