banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İl Öğrenci başkanı Ayşe Safiye Tanrıverdi oldu

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi uygulaması il öğrenci meclisi başkanı seçimi yapıldı

 

             Öğrencilere demokrasi kültürünün, seçme, seçilme ve oy kullanma, katılımcı olma, demokratik liderliği benimseme, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma, hoşgörülü olabilme becerilerinin kazandırılabilmesi amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” uygulamaları kapsamında İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçimi Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

 

             Yapılan Seçimlere Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış Öğretmenler ve Seçime katılan öğrenciler katıldı. Toplam 55 öğrencinin katıldığı seçimlerde 17 aday yarıştı. Büyük bir heyecana sahne olan  seçimler sonunda Şanlıurfa Öğrenci Meclisi Başkanlığına Akçakale Kız Meslek Lisesinden Ayşe Safiye Tanrıverdi kazandı. 

 

Seçimlerde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış bu projenin amacı  Öğrencilere demokrasi kültürünün, seçme, seçilme ve oy kullanma, katılımcı olma, demokratik liderliği benimseme, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma, hoşgörülü olabilme becerilerinin kazandırmak olduğunu belirtti

 

            Şanlıurfa Öğrenci Meclisi başkanlığına seçilen Akçakale Kız Meslek Lisesinden Ayşe Safiye Tanrıverdi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Türkiye Büyük Millet meclisinde oluşturulacak çocuk meclisinde Şanlıurfa’yı temsil edecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.