banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İl Koordinasyon Kurulu toplandı


Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkan ve yardımcılarının yanı sıra daire müdürleri katıldı.

 Toplantıda ilin genel sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Şanlıurfa'da yürütülmekte olan 285 adet projenin toplam bedelinin 6 milyar 790 milyon 489 bin 277 TL olduğunu söyledi. Özel, "Proje bedelinin 2 milyar 373 milyon 626 bin 460 TL'si önceki yıllarda harcanmıştır. 2010 Yılı ödenek toplamı 622 milyon 344 bin 457 TL olup, bunun 28 milyon 288 bin 114 TL'si harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle nakdi gerçekleşme yüzde 5 ve fiziki gerçekleşme yüzde 35'dir. İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak ulaştırma, tarım, eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetleri sektöründe yoğunlaşmaktadır.

Toplamı proje bedelinin yüzde 57,4'ü tarım, yüzde 27,3'ü ulaştırma, yüzde 5,5'i sağlık, yüzde 4'ü eğitim sektörüne, yüzde 4,2'si diğer kamu hizmetleri, yüzde 1,3'de enerji sektörüne aittir. Ödenekler bakımından en fazla payı yüzde 57,4'ü ile tarım, yüzde 27.3'ü ile ulaştırma, yüzde 5,5'i ile sağlık, yüzde 4'ü ile eğitim, yüzde 4.2'si ile diğer kamu hizmetleri, yüzde 1,3'ü de enerji sektörüne aittir. Tarım sektöründeki önemli projeler, Şanlıurfa ve Harran Ovası sulamaları, Bozova Pompaj Sulaması, GAP Suruç Ovası Pompaj Sulaması. Mardin-Ceylanpınar Sulaması projeleridir. Ulaştırma sektöründe, Diyarbakır- Siverek, Şanlıurfa-Akziyaret-Havaalanı, Hilvan ayrımı yol yapımı, Şanlıurfa-Viranşehir yolu, Viranşehir-Kızıltepe yolu, Akçakale Ceylanpmar yolu, GAP Turistik yolları ve ayrıca Şanlıurfa-Mardin duble yol çalışmaları da devam etmektedir.

Eğitim sektöründe, ilimizde 71 projeyle eğitim yatırımları devam ederken, 30 bin kişilik stadyum inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmıştır. Osmanbey Yerleşkesinde bulunan bin kişilik öğrenci yurdu ise tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir. Sağlık sektöründe, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu inşaat kapsamı içinde kalan 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 400 Yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi, 200 yataklı Viranşehir Devlet Hastanesi, 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi, 112 Acil Komuta merkezi inşaatı Sağlık sektörü yatırımlarıdır. Ayrıca İlimiz için yapılması planlanan bin 50 yataklı Merkez Bölge Hastanesi ve 75 yataklı Akçakale Devlet Hastanesi proje aşamasında olup yatırımların çalışmaları devam etmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri görüş alışverişinde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.