banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İki gazeteci Başbakan Erdoğanın Türk siyaset tarihine geçen sözlerini kitap haline getirdi

One minutetan Öcü edebiyatına, Kasayı soydurmayızdan Lo tirtsacha kadar Recep Tayyip Erdoğanın, Başbakanlığı süresinde Türk siyaset literatürüne kattığı ilginç söylemler kitap oldu.

Erdoğanın manşetleri deviren sözleri 1111 Maddede RTE Sözlüğünde toplandı. Gazeteciler Eren Demir ve Taşkın Sunun hazırladığı çalışmada, Erdoğanın hitap gücünün izi sürüldü. Akşam gazetesindeki habere göre kitapta, Erdoğanın sözlerine medyanın nasıl yer verdiğini de tarih tarih görmek mümkün.

MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER

Akis Kitaptan çıkan sözlükte, Erdoğanın rakipleriyle girdiği sert polemikler, siyasete bakış tarzına yönelik ipuçları var. Muhtar bile olamaz diye manşet attılar, Ana Muhalefet Mahkemesi, Zaman hırsızları, Temel Reislik bana yakışır, Uçma özürlü, Kriz uzmanı, Bitmemiş şey açılmaz, Paraların turşusunu kurmayın, Kanlı pazardan rant devşirenler gibi 1111 maddenin yer aldığı kitap son 8.5 yılın özeti gibi.

Eren Demir, 2 yıllık bir çalışma. Başbakan Erdoğan, milletin diliyle konuşuyoruz diyen farklı ve renkli bir lider. Biz de Erdoğanın kitleler üzerinde büyük etki yaratan hitap gücünü inceledik. Siyaset ve iletişime ilgi duyan herkes için iyi bir arşiv çalışması diyor. Türkiyede ilk kez bir siyasi lider için böyle bir çalışma yapıldığını belirten Taşkın Su ise Söz uçar yazı kalır. Türk siyaset tarihine bir not düşmek istedik diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.