banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

İHL'lerin büyük başarısı

28 Şubat sürecinde kat sayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen meslek lisesi öğrencileri, katsayı engeli kalkınca yeni başarılara imza atıyor. Kaldırılan katsayı engeli sonrası üniversite sınavına giren Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, tıp fakültesini kazandı.

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, okulunda sayısal bölüm okumadığı halde çalışmaları ve dershanesinin yardımıyla MF puan türünde Türkiye 643'üncüsü oldu. Akay, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. İmam Hatip lisesinde fen ilimleri yanında dinini de öğrendiğini, bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zeynep Nihan Akay, öğrencilerin geleceklerinin kat sayı engeliyle karartılmaya çalışıldığını söyledi. Meslek liselerine karşı uygulanan katsayı engeline rağmen İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettiğini ve başarıya ulaştığını kaydeden Zeynep Nihan Akay, "İlk başlarda katsayı engeli moralimizi bozuyordu. Arkadaşlarımın çok etkilendiğini gördüm. Ben çalıştım ve başardım. 9. sınıftan sonra sayısal bölüm derslerimiz yoktu. Bu eksikliklerimi dershanede tamamladım. Başardığım için çok mutluyum. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra tek tercih olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi'ni yaptım. Aileme de sürpriz oldu. Eylül ayının başında üniversiteme kaydımı yaptıracağım." dedi.

Babası öğretmen annesi Kur'an kursu öğretmeni olan Akay, üniversiteyi de başarılı bir şekilde bitirip doktor olmayı hedefliyor.

Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasının eşitlik getirdiğini belirten Körfez Dersanesi Aydın Şube Müdürü Halil Çetin, öğrencileri Zeynep Nihan Akay'ın sayısal eksikliklerini dershanelerinde giderdiğini söyledi.

BATMAN İHL'DEN BÜYÜK BAŞARI

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite giriş sınavlarında kayda değer başarılara imza attı. Lise, üniversite sınavında çok sayıda tıp fakültesini kazanan öğrenci çıkardı.

Üniversite giriş sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve okulların başarı durumları ortaya çıkmaya başladı. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen farklı yarışmalarda Batman'ı başarıyla temsil eden ve başarılı dereceler alan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, üniversite girişinde elde ettikleri başarılarla okullarının ve öğretmenlerinin gurur kaynağı oldu.

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, katsayı probleminin ortadan kalkmasının ardından öğrencilerin farklı tercihler yapabilmelerinin yolunun açıldığını ifade etti. Yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu kapsamda; bu yıl öğrencilerimizin çok farklı üniversitelerden çok farklı fakülteleri kazandığını büyük bir gururla ifade etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin tıp fakültesinden mühendisliklere, öğretmenliklerden işletme-iktisat fakültelerine kadar çok değişik alanlardaki okulları kazanmış olması, bizlere ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Bizlere bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi buradan kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve bundan sonraki hayatlarında da başarılı olmalarını temenni ediyoruz."

Okul Aile Birliği yetkilileri, okul öğrencilerinin geçtiğimiz yıllarda da üniversite sınavlarında yüzde 50'nin üzerinde başarı elde ettiklerini, fakat katsayı engelinden dolayı yaşanan sıkıntılar nedeniyle sadece kendi alanları olarak gözüken ilahiyat fakülteleri ve din kültürü bölümlerine ağırlıklı olarak tercih yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yetkililer ayrıca Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih eden ve asil listeden okulu kazanan öğrencilerin kesin kayıt tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Dunyabülteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.