banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

İHH'den yetimlere iftar

Şanlıurfa İHH temsilciliği tarafından Şehitlik Çamlıkta Yetimlere iftar yemeği verildi. Şehitlik çamlıkta düzenlenen iftar yemeğine İHH Genel Merkezden katılımcılar, İHH Bölge koordinatörü, Kuveytten misafirler ile STK temsilcileri katıldı.

 

Programa başlamadan önce misafirlere Kuran tilaveti verildi. Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa İHH temsilcisi Behçet Atilla yaptı. Atilla yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti; “Mübarek ramazanı şerifin manevi atmosferinde bizleri bir araya getiren Allah’a şükürler olsun, Yetimlerin ve hepimizin efendisi Allah resulu Ramazan ayında bizlere kuvvet veriyor. Bizler de çalışmalarımıza Ramazan ayı içerisinde de durmadan devam ediyoruz” dedi.

 

Atilla daha sonra Şanlıurfa’da yetimlerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı; “Şanlıurfa’da şu ana kadar 55 yetimimizi aylığa bağladık, aylık 70 TL olup üç ayda bir ödemelerini yapıyoruz. İHH gönüllülerinin eşleri ayda 2-3 yetim aileyi ziyaret ediyor, gıda, giyim ve temizlik malzemeleri ve nakit yardımlarında bulunmaktadır. Ayrıca değişik zamanlarda yetim ailelerimize gıda, kumanya, giyim ve kırtasiye yardımlarında bulunmaktayız” dedi. Atilla sözlerine şöyle devam etti; “Geçen yıl 200 yetimimizi 70 TL’den giydirdik ve kırtasiye yardımı yaptık. Yetim ailelerimize periyodik olmasa da zaman zaman 3’er kilodan adak ve kurban eti yardımlarında bulunuyoruz. Geçen ilkbaharda 75 yetimimize ayrıca giyim yardımında bulunduk ve kendilerine çeşitli oyuncaklar verdik, aynı dönemde Suruç ilçemizde 40 yetimimize giyim ve oyuncak yardımında bulunduk” dedi.

 

Atilla; “İçinde bulunduğumuz bu Ramazan ayı içerisinde 220 yetimimize 70’er TL’den giyim yardımında bulunduk ve aylık ekmek fişi yardımında da bulunduk. Bazı yetim ailelerimiz aylık ekmek fişi yardımında bulunuyoruz. Yetim ailelerimizin ev eşyası ihtiyaçlarını tespit edip zaman zaman 2.El eşyalarını gidemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atilla son olarak şunları söyledi; “Evela dualarını bizden esirgemeyen ailelerimize ve yetim annelerimize, gerek bu programda sponsorluk yapan değerli ağabeylerimize ve gerekse diğer çalışmalarımızda bize maddi destek sunan ağabeylerimize, fedakâr İHH gönüllülerine ve bu davetimize icabet eden tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür eder dualarınızı bizden eksik etmeyin” dedi.

Murat Çiftçi / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.