banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İHH Urfa'da 20 yetime aylık bağladı

İHH İnsani Yardım Vakfı  Şanlıurfa’da maddi anlamda zor durumda olan 20 yetime maaş bağladı. İHH vakfından Behçet Atilla yaptığı yazılı açıklama; “Çok mağdur olduklarını tespit ettiğimiz ve işlemlerini tamamladığımız bu 20 yetimimizin annelerin/velilerinin hesaplarına üç ayda bir 210 TL yatırıyoruz. Yani her bir yetimimize(kutsal emanetimize) her ay 70’er TL ödemiş olacağız. Urfa Merkez mahallelerden 16, Suruç ilçemizde ise 4 yetime aylık bağladık.  İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayımızı 50’ye çıkarmış olacağız. Bu yetimlerimizi belli periyotlarla ziyaret edip ilgilenmeye çalışacağız. Dertlerine bir nebze de olsa İnşallah derman olacağız” dedi.

 

Dinimizin emirleri olan asli unsurları yeniden hatırlatan Atilla; “Allah(cc) bir Ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır; "Eğer onlara verecek bir şey bulamayıp da Rabbinden bir rahmet aramak için yüzünü onlardan çevirmek zorunda kalırsan, bari onlara güzel bir söz söyle." (İsrâ/28)

"Dul kadınların ve yoksulların yardımına koşan kimse, Allah yolunda savaşan, bıkmadan gece namazı kılan ve devamlı oruç tutan gibidir" (Hadisi Şerif).

 

Bu anlamda, Yüce ALLAH, fakirlere, muhtaçlara, kimsesizlere, öksüz ve yetimlere yardım etmeyi ısrarla emretmiştir. Öyle ki zerre miktar inancı olan kimseler, bu emirlere kayıtsız kalamaz. Çevremizdeki insanlar(kardeşlerimiz) bu derece mağdurken rahatça yiyip içemememiz lazım. Toplumsal duyarlılıklarız gittikçe köreliyor. Yeniden silkelenip asli görevlerimize dönmemiz gerekiyor” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.